mynewspapers.net

Hemgjord hela vetetortillasHemgjord hela vetetortillas är läckra och lätta att göra. På grund av deras mörka, de har ett högre näringsinnehåll än vanliga affären tortillas, och de är mycket billigare att göra.

Stor aptit

Cooks.com, en recept webbplats, ger en lätt att följa recept för hela vetetortillas som är läcker men små--receptet serverar endast fyra personer. Om du kokar upp ett parti av tortillas för en stor grupp eller om du bara vet det kommer förfrågningar i sekunder, följa denna guide. Det ger dig 12 tortillas.

Ingredienser

För hela vetetortillas, behöver du: 3 koppar hela vetemjöl 3/4 kopp kallt vatten 3/4 tsk bakpulver 3/4 tsk salt 4 1/2 tsk olja (raps är bäst)

Ready, Set, kock

Hemgjord hela vetetortillas


Kombinera mjöl, bakpulver och salt. Blanda ingredienser tillsammans. Det är bäst att använda en matberedare, men du kan använda en mixer på dess "puls" inställning, en magisk kula eller en elvisp. I en knipa, använda en träslev och gammaldags armbåge fett, men grundligt blanda ingredienserna tillsammans. Stoppa den processor (eller stop blandning) och tillsätt olja och blanda den. Nästa, tillsätt vatten och slå blandningen till en deg tills den kan stå ensam som en boll i mitten av skålen.

Knåda den

Hemgjord hela vetetortillas


Knåda degen i två minuter. Cooks.com rekommenderar att du använder matberedaren för detta steg, men knådning också kan göras effektivt för hand. Degen ska vara en lätt-att-behålla bollen på denna punkt. Ta bort den och skär den i 12 delar. Sedan rulla varje del till en liten boll. Låt degen vila i 10 minuter.

Kavla och grädda

Omfatta ett bräde i mjölet och, en efter en, rulla varje sektioneras bit av degen till en mycket tunn cirkel form på styrelsen. När alla 12 tortillas rullas, placera dem, en efter en, på en lätt oljad PANNKAKSLAGG. När små bubblor visas på dess yta, vänd tortilla och baka sin andra sida. Ta bort tortillas från pannan, fylla dem med din favorit taco, burrito eller enchiladas fyllningar och servera.