mynewspapers.net

Hemgjord fotopolymer frimärken

Hemgjord fotopolymer frimärken


Fotopolymer stämplar liknar kisel stämplar men producera bilder skarpare, högre upplösning. Även om du kan köpa fotopolymer stämplar från din lokala hantverk butik, kan köpa färdiga frimärken vara dyra. Att göra din egen stämplar hemma är en enkel process och, när du har rätt utrustning, det finns ingen gräns för hur många olika mönster du kan göra själv. När du är van vid de olika stegen, kan hela processen tar mindre än 15 minuter.

Instruktioner

• Skapa den design du vill på stämpeln med hjälp av grafik programvara på din dator. Enligt smycken maker Louise Duhamel, en skarp bild i svartvitt fungerar bäst.

• Invertera bilden med grafik programvara så att den visas omvänd. Om du inte kan göra detta med hjälp av programvara, kan du skapa en negativ av bilden. Gör detta genom att placera ett tomt ark med negativ film bilden och sedan sätta de två arken i UV-belysning. Vänta ca 40 sekunder för negativ film exponeras. När filmen har utsatt, spraya det med att utveckla lösningen, med en bomullstuss så att filmen är jämnt täckt. Tvätta sedan, lösningen av med varmt vatten. Nu har du din negativa bild.

• Placera glasskiva på en plan yta och Lägg den negativa eller inverterad bilden på toppen. Placera fyra skum remsor runt utsidan av bilden i en fyrkant, att se till att de bildar en fördämning för att förhindra den flytande Hartsen från att läcka. Täcka bilden med ett lager av vätska fotopolymer harts.

• Placera glasskiva med bilden och harts i en UV-belysning och lämna den där tills Hartsen över de utsatta delarna av bilden har stelnat. Se harts tillverkarens instruktioner för hur lång tid detta kan ta.

• Tvätta torkade stämpeln försiktigt under varmt vatten. Detta tar bort de delar som är fortfarande flytande.

• Trimma stämpeln storlek med hjälp av ett par stora sax eller en kniv. Montera stämpeln på trä blocket med en stark hantverk lim, och det är nu redo att använda.