mynewspapers.net

Hemgjord flisbrännare

Hemgjord flisbrännare


Flis är små spån av trä som kan vara kvar som avfallsprodukt eller purposefully skapade i en trä chipper. Även om inte lika populär som cordwood eller pellets, kan flis användas för uppvärmning också.

Sorter

En hemgjord flisbrännare kan ta många olika former, beroende på den avsedda användningen. Några är ganska liten och tillverkade av kaffe och måla burkar för användning som campingkök. Andra brännare fungerar som eldstäder eller vedkaminer i hemmet. Vissa flis brännare används tillsammans med en befintlig panna eller som en ugn själv för att värma hemmet.

Flisbrännare som en ugn

En hemgjord flisbrännare måste innehålla en eldstaden för att bränna materialet och en skorsten att ventilera rök. Detta kan användas med ett hem injustering värmesystem (dvs. ett system som använder varmt vatten för att generera värme) genom att installera ringlar metallrör fylld med vatten inne i eldstaden. Vattnet i rören värms upp av de brinnande flis och ansluten till den befintliga varmt vatten värmesystem.

Andra användningsområden

Den enklaste hemlagad flisbrännare är en gammal metal fat där du startar en brand och lägga till flis. För camping, designen är inte mycket annorlunda, men det bör tillåta luftintag på botten, rök release på toppen och vara precis stor nog att en kastrull eller stekpanna kan balanseras på för att minimera värmeförlusten.