mynewspapers.net

Hemgjord flaska raketerFlaska raketer är gemensamma leksaker som är ofta gjorda av barn som naturvetenskapliga projekt eller bara på kul. De kan skapas med vanliga hushåll material som papp, lim, korkar och flaskor. Flaska raketer kan vara roligt att flyga och är säkra för små barn att leka med. Ofta drivs de av lufttryck eller bakpulver och ättika. Denna artikel kommer att lära dig hur man gör en flaska raket som drivs av lufttrycket.

Instruktioner

Hur man gör en Bottle Rocket

• Vik bladet konstruktion papper en konformad. Placera den ovanpå 2 liters flaska på slutet utan den gemensamma jordbrukspolitiken. Justera den så att det är bästa passform och tejpa fast den så att det håller sin form. Tejpa fast den till toppen av flaskan och trimma det överskjutande konstruktion papperet från runt kanterna med sax. Du har nu en näsan konen för din flaska raket. Detta hjälper till att stabilisera det medan det i flyg.

• Skär din kartong i 4 lika delar. Skär den på mitten en gång på längden och en gång brett. Du kan designa fenorna hur du vill. Enklast är att skära dem i hälften över diagonalen till skapa 4 triangulära fenor. Du kan få kreativ med fenorna så länge du kontrollera att de är alla samma storlek och form och inte klippa bort mer än hälften av materialet. Starta fin bred bas och gå det ner till en punkt. Resten är upp till dig.

• Bifoga basket pump adaptern till din cykelpump. Driva hela vägen igenom korken så att den är ordentligt på plats. Detta är hur du kommer att sätta press på din raket innan lanseringen.

• Ta bort locket från 2-liters flaska och återvinna den. Tryck fast korken i flaskan. Ju hårdare trycker du det in, ju högre din raket kommer att flyga.

• Att lansera din raket, balansera det på dess fenor så att den pekar rakt upp. Pump cykelpump att sätta press på flaskan. När trycket är tillräckligt hög, korken kommer att komma ut och trycket kommer alla att släppas på en gång. Detta startar din flaska raket.