mynewspapers.net

Hemgjord egyptiska kostym idéer

Hemgjord egyptiska kostym idéer


Mellan dess skrämmande mumier, glamorösa kungligheter och främmande gudar ger antika Egypten massor av inspiration för kostymer på din nästa maskerad eller Halloween bash. Egyptiska kostymer kan få ganska utarbeta, så planera framåt ge papier-mache, färg eller lim tid att torka.

Mumien kostym

En mumie är en lätt monster kostym med en forntida egyptiska smak. Börja med en billig uppsättning lösa kläder som svett byxor och en tröja. Riva en gammal vitt ark i strimlor och dränk den i cola eller te att ge det ett äldre utseende, sedan hänga remsor för att torka eller lägg dem i en kläder torktumlare. Varmlimma fast remsorna till kläder i en lös wrap, utan att av misstag limma byxor eller tröjan till sig själv. Fortsätta att lägga till remsor tills skjorta och byxor är helt insvept i tyget. För huvudet remsor Varmlimma mer till en ski mask för att skapa ett helt insvept mumie pannsmycke. Omväxlande, Linda ett skelett, zombie eller ruttnande lik mask delvis med trasan för att ge intryck av en mumifierade huvud tittar fram genom sveper.

Egyptisk Gud

Egyptierna dyrkade flera olika gudar, av vilka många hade djurhuvuden, intressanta kronor och andra utmärkande kännetecken. Använda bijouterier och papier-mache för att klä upp som din favorit egyptisk Gud eller gudinna. Till exempel för att göra en kostym av Isis, Modergudinnan och gudinna magi, skapa en krona med två horn med en gyllene skiva dem emellan. Skär brädden av en keps, eller hitta en brimless hatt eller hjälm. Böja en klädhängare i formen "U", och koppla den till hatten, vänd uppåt som horn. Lägg ett lager av papier-mache över hatten och täcka kabeln med det att göra horn. Vänta på hornen torka och måla dem svarta. Linda en liten frisbee, filmburk eller annan disk-formad objekt i guldfärgad folie och montera den mellan hornen. Bära en vit klänning, en pärlstav halsband och tung svart ögonmakeup att avsluta kostym.

Cleopatra

Om du vill en egyptisk dräkt men inte vill spendera hela natten insvept i skrymmande mumie omslag eller tunga papier-mache, Cleopatra är ett enkelt alternativ. Linda ett vitt ark runt omkring dig att bilda en toga. Fästes med säkerhetsnålar, och vira ett färgglatt skärp runt midjan. Sätta på egyptisk stil ögonmakeup, falska guld halsband, armband och arm band och lädersandaler att slutföra kostym. Har du inga falska guldsmycken, ta Mardi Gras-pärlor, billiga ett stycke armband och andra bijouterier och måla den med guldfärg.