mynewspapers.net

Hemgjord cykel dynamo vindkraftgenerator

Hemgjord cykel dynamo vindkraftgenerator


En cykel vind dynamo är en tre-komponent apparat som använder vinden för att driva din cykel lampor, vilket eliminerar behovet av att ladda batterierna. Propellerbladen, böjda för att hinna med så mycket energi från vinden som möjligt, Vrid långsamt när de fånga vinden. Rotorn, roterande navet som bifogas blad, omvandlar den långsam hastigheten av propellerbladen till snabbare roterande rörelse. Denna rörelse, i sin tur driver motorn, att skapa tillräckligt med energi för att driva din cykel lampor.

Instruktioner

• Välj en motor som genererar ca tre watt av makt, det typiska belopp som krävs från en hjul-drivs cykel dynamo.

• Välj rätt blad och rotor för din vind dynamo. Du kan bygga din egen tre-bladet set-up använder PVC rör, som är både lätta och billiga, att gå med en önskad rotor. Du kan köpa färdiga bladen och ingenjör egna rotor hubb för att gå med dem - kanske från en bit av PVC rör. Eller du kan köpa en pre-gjord uppsättning blad och rotorn, som är något dyrare men sparar tid och kommer att leda till bättre resultat.

• Få en lätt plattform (t.ex. en två tum av fyra tum rektangulära trästycke) som du enkelt kopplar till din cykelhjul eller styret (beroende på om du vill montera din dynamo).

• Montera blad och rotor till plattformen. Anslut axeln från rotorn till axeln på motorn.

• Montera en svans till den motsatta änden av din dynamo från blad och rotor. Svansen håller din dynamo förvandlats till vinden. Montera din ifyllda dynamo till din cykel.