mynewspapers.net

Hemgjord bio bollar filtrera media

Hemgjord bio bollar filtrera media


Bio-bollar filtermedia är någon form av material som går in i ett damm filter används för att främja tillväxten av nyttiga bakterier i sötvatten dammar. Dessa bakterier kolonier hålla ammoniak och nitrater från byggnad till farliga nivåer så fiskar och växter förbli frisk. Material som gör den bästa bio-bollar median har en massa yta för bakterierna att växa och låg packning densitet så det finns mer utrymme för bakteriekolonier att frodas. Du kan göra hemmagjord bio-bollar med nylon skrubber kuddar för en billig och effektiv alternativ till kommersiellt tillgängliga produkter.

Instruktioner

• Skär nylon skrubber kuddar i en mängd små block, mellan 1 till 3 inches i längd. Göra kvadrater och rektanglar och trianglar i olika storlekar. Sortimentet av former ger nyttiga bakterier kolonier mer yta att växa inuti skurande fibermaterialet.

• Byt ut aktuella bio-filtermaterial med hemgjord nylon scrubber bio-bollar. Ändra media är helt säkert om du inte är nöjd med resultatet för din nuvarande filtreringssystem. Konventionella bio filtermaterial som lavastenar, plast bollar, polyeten pärlor, svampar och PVC-material är mindre effektiva än nylon bio-bollar eftersom de är tyngre, tar upp mer utrymme och är svårare att underhålla än nylon formerna.

• Släpp block av nylon löst damm filtreringssystem. Blocken bör kunna röra sig fritt inne i filtret som vatten rinner förbi dem. Bakteriekolonier konsumera organiskt avfall och måste kunna släppa friska biprodukter tillbaka i dammen vattnet.

• Lägga till den föreskrivna mängden hälsosamma probiotiska bakterier till filtreringssystem som enligt tillverkarens probiotiska. Det kan ta 4-8 veckor att nå en hälsosam balans. Låt solljus främja bakterietillväxt genom att hålla filtret avtäckt.

• Plantera en mängd damm flora, inklusive hyacint och taro. Växter i dammen kommer att skära ner på tillväxten av alger och hålla vattnet klart, vilket gör att bakterierna i bio-bollar att göra ett effektivt jobb.