mynewspapers.net

Hem reparation av ett Roland D50 tangentbord

Hem reparation av ett Roland D50 tangentbord


D50 är en synt som först introducerades av Roland 1987. Det är inte längre i produktion men är fortfarande populärt med vintage synth entusiaster. D50 var den första Roland synth att införliva ombord digital reverb och chorus effekter (se referenser 1). Kontrollpanelen med en joystick för modulering och pitch böja effekter. Innan du tar din D50 i för potentiellt dyra reparationer, kanske du vill prova några hem reparationer av din egen. Ofta kan en enkel återställning fixa elektronisk buggar.

Instruktioner

• Kontrollera anslutningen. Denna enkla kontrollera är ofta tillräckligt för att fixa power problem, såsom intermittent strömavbrott. Skjut in kontakten ordentligt i vägguttaget och adapter fast till Roland D50. Om det finns tillgängligt, Anslut adaptern till en enhet av samma spänning att testa den.

• Stäng av syntet och ta bort data på minneskortet. Göra det genom att trycka på "kort"-knappen bredvid kortplatsen och dra ut (se referenser 2) kortet. Blåsa på insidan kanten av kortet för att bli av med damm. Tryck in kortet tillbaka in i springan och slå på syntet.

• Stäng av och koppla ur D50. Placera den på dess front, utan för att sätta hela vikten av enheten på joysticken. Skruva loss alla de nedre skruvarna med en cross-skruvmejsel, exklusive fötter. Ta bort de fem små skruvar som löper längs baksidan av D50. Avsätta skruvarna på en säker plats. Lyft den nedre panelen av syntet bort och ställ åt sidan.

• Skruva loss stora kretskortet. Koppla inte ur kablarna; de är tillräckligt långa för att styrelsen ska flyttas till sidan att ge tillgång till de viktiga kontakterna.

• Skruva loss det lilla kretskortet och tejpa fast den så att det förblir ur vägen. Ta bort pluggarna kabel som ansluter denna styrelse. Du har nu tillgång till tangentbordet församlingen.

• Undersöka varje nyckel kontakt och simulera manuellt åtgärden. När du slår på en tangent, slår den viktiga kontakten kontakta styrelsen. Kontakter som inte gör bra kontakt blir tystare. De kan också inte att återgå till sin ursprungliga plats.

• Rengör och Smörj alla viktiga kontakter med hjälp av en plast-säker kontakt renare. Smuts och damm kan skapa en barriär mellan kontakta styrelsen och den viktiga kontakten. Om du upptäcker några skadade viktiga kontakter, bända de skadade kontakterna med fingrarna och byta ut fjädrarna. Bärgning fjädrar från ett annat tangentbord eller från en nyckel på D50 som du sällan använder. Ersättare är svåra att hitta eftersom de flesta instrument har kontakt bubblor, snarare än fjädrar.

• Undersök kretskort. Leta efter loosefitting styrelsen monterade komponenter. Vänd nedåt och använda din lödkolv för att smälta bort eventuella loosefitting anslutningar. Torka bort alla löda rester med en bomullsduk och sedan återupprätta anslutningen vid lödning kontakterna på metall band som löper längs basen av styrelsen.