mynewspapers.net

Hem rättsmedel för torr kliande hårbotten av färgade - behandlat hår

Hem rättsmedel för torr kliande hårbotten av färgade - behandlat hår


A torr, kliande hårbotten kan vara obehagligt, men inte alla har råd med salong produkter och behandlingar för att ge lindring. Det finns många hem rättsmedel för torr hårbotten som är säkra för färgat hår, med ingredienser som enkelt finns i ett lokalt apotek eller livsmedelsbutik.

Dricka vattenNär inte tillräckligt med vatten konsumeras huden torkar och flingor, mer synligt i vissa områden än i andra. Hårbotten är inget undantag, ökat vätskeintag--vatten särskilt--kommer att göra skillnad för en torra hårbotten. Extra hydrering ökar också livslängden på hårfärg.

Olivolja

Många salonger erbjuder olivolja behandlingar med hårbotten massage att ge lindring till torrt hår. Detta kan lätt imiteras hemma med en kopp olivolja, ett sulfat-fria schampo att behålla färg, cling film och en motorhuv hår hårtork. Tvätta håret med schampo och lätt handduk torka. Böjd över en diskbänk, mätta håret med olivolja, wrap i cling film och sitta under torktumlaren i minst 30 minuter före sköljning.

Banan och avokado

Hem rättsmedel för torr kliande hårbotten av färgade - behandlat hår


De feta, naturliga oljorna i bananer och avokado stöd i många skönhetsbehandlingar, inklusive rättsmedel för torr, kliande hårbotten. Ta en övermogen banan och en övermogen avocado, mosa ihop tills den är slät och massera in i håret. Låt sitta i minst femton minuter innan sköljning. Schampo efter sköljning för att avlägsna alla spår av frukten från hår.

Förhindra torr hårbotten

Efter det omedelbara problemet har varit kvävdes, vidta förebyggande åtgärder för att förhindra torr hårbotten upprepas. Äta mer mat med bra fettsyror oljor, som fisk, avokado och nötter. Villkora hår efter schamponering och använder en inpackning varje vecka. Skydda hårbotten från sol och vind med en scarf eller hatt. Prova färga hår mindre ofta, eller byta till en semipermanent, ammoniak-fri märke.