mynewspapers.net

Hem rättsmedel för stinkande skor

Hem rättsmedel för stinkande skor


Med stinkande fötter är inte bara ett irritationsmoment men kan vara ganska pinsamt. Mul lukt orsakas oftast av svettiga fötter och snabbt växande bakterier. En mängd olika förebyggande åtgärder och huskurer kan hjälpa till med den vidriga lukten stinkande skor orsakas av din svettiga fötter. De flesta av dessa åtgärder kan göras i bekvämligheten av ditt eget hem.

Zink

Se till att du får minst 15 mg zink dagligen. Inom en vecka eller två för att ta dagens zink, bör du märka en skillnad i lukten av dina fötter. Lösningen bör eliminera lukten helt, men om inte du ska öka dosen till 100 milligram för ett par dagar. Zink kommer att göra huden mer motståndskraftiga mot bakterierna som orsakar fötter att lukta, enligt webbplatsen hälsa 911. Ta inte mer än 15 mg zink för mer än en vecka utan medicinsk övervakning, eftersom det kan störa absorptionen av koppar.

Deodorant

Antiperspirant deodorant kan användas som ett hem botemedel mot stinkande fötter. Helt enkelt spraya undersidan av dina fötter att stoppa väta, eftersom detta kan vara orsaken till ditt problem. Du kan också använda deodorant stick genom att gnugga det på fötterna. Om du har spruckna hud, Använd deodorant med försiktighet eftersom det kan irritera huden.

Sage

Salvia är en liten vintergrön buske som används i matlagning till säsongen kött. Salvia har använts som ett botemedel för mul lukt i hundratals år och tros minska svettningar, säger farmor Med webbplatsen. Strö salvia i dina skor innan du sätter dem på, eller dricka en kopp salvia te innan du går till sängs varje kväll. Du kan också göra fotbad salvia te genom infusion 10 stora blad (eller 1 tsk torr, marken Sage) i varmt vatten. Blöta fötterna i detta fotbad dagligen. Salvia har antibakteriella egenskaper och kan minska bakterier på fötterna som orsakar fötterna svettas. Det är också hög halt av garvsyra, som är en sammandragande som orsakar blodkärlen till kontrakt och tillfälligt krympa svettkörtlarna.

Bakpulver

Bakpulver är ett gemensamt hushåll produkt som används i matlagning och städning. Strö 1 till 2 tsk bikarbonat i skorna innan du sätter dem på för att minska lukten. Bakpulver är tänkt att insupa lukter, så det kan hjälpa att absorbera överskottet svett och hålla fötterna torrare. Du kan också blanda de torra sage och bakpulver i en lufttät burk över natten och strö blandningen i dina skor varje kväll.

Kryddnejlika olja

Lägg en bit plastfolie på insidan av skon och kontrollera att den täcker hela (inne) i botten. Detta kommer att säkerställa att du inte får någon kryddnejlika olja direkt på dina skor. Droppa några droppar av kryddnejlika olja på ett par bomullstussar och placera dem i din sko. Lämnar bomull bollar där för ett par timmar eller över natten. Detta hjälper att ta bort lukten från dina skor.