mynewspapers.net

Hem rättsmedel för spinn på Yucca växter

Hem rättsmedel för spinn på Yucca växter


Enligt vid University of Arizona's Cooperative Extension är spindel kvalster en pest och potentiell risk för växten yucca. Spindel kvalster är små och live på undersidan av bladen där de producerar silke sadelgjord som påminner om ett spindelnät. Spindel kvalster skada växten yucca genom intag av cellulära innehållet från bladen, skada bladen och potentiellt dödar växten. Några hem rättsmedel för att förebygga eller eliminera spindel kvalster från invaderande yucca växter inkluderar strategiskt användning av vatten, en maträtt tvållösning, isopropylalkohol och en peppar lösning.

Strategisk användning av vatten

Spindel kvalster trivs i dammiga miljöer. För att förhindra ett utbrott, regelbundet tillämpas vatten på dammiga områden som gångvägar och stigar. Spolning vinstockar och träd att ta bort damm mitt i säsongen hjälper till att förhindra en allvarlig spider mite utbrott senare under växtsäsongen. För att minska mängden spinn på yucca växter, kraftfullt spraya yucca med vatten, mycket uppmärksamma på undersidan av den yucca blad.

Maträtt tvållösning

En maträtt tvållösning styr spindel kvalster genom att lösa det yttre lagret av den mite kropp. Den spider mite sedan torka ut och dö. Kombinera 1 msk diskmedel med halv-gallon vatten. Placera skålen tvållösning i en sprayflaska och gälla yucca växten av imma bladen, koncentrerar sig på undersidan av bladen. När den initiala behandlingen, gäller endast några yucca blad och vänta två eller tre dagar att se till att lösningen inte skadar anläggningen.

Isopropylalkohol lösning

Isopropylalkohol är allmänt tillgänglig i apotek och dagligvaruhandeln och är användbar i att kontrollera spinn på yucca växter. Lösningen upplöser den spider mite vaxartad yttre lagret. Som ett resultat, kommer att kvalster torka ut och dö. Använd isopropylalkohol till växten yucca, blöt en bomullstuss med alkohol och torka på bladen, särskilt på undersidan. Börja med behandling av några blad och vänta flera dagar för att se till att den alkohol lösningen inte skadar anläggningen.

Hot Pepper lösning

Bered en peppar att tillämpa på växten yucca. Detta kommer att kontrollera spinn eftersom de stöts bort av capsaicin i varm paprika. Hitta hetaste paprika tillgängliga--det varmare peppar, innehåller den mer capsaicin. Lägg till paprikorna i en mixer med två koppar vatten. Blanda väl och Häll blandningen i en sprayflaska. Spraya peppar lösningen på yucca växtens blad, med noggrann uppmärksamhet på undersidan där spindel kvalster som att kolonisera. När den initiala behandlingen, tillämpa lösningen på några blad och vänta två till tre dagar att se till att lösningen inte skadar bladen. Vara försiktig med att komma i kontakt med lösningen, det kan irritera huden. Du kanske vill bära glasögon och latexhandskar för detta.