mynewspapers.net

Hem rättsmedel för rengöring skamfilade metall

Hem rättsmedel för rengöring skamfilade metall


Skamfilade metall kan lämna något som en gång var vackra fula. När metall blir skadat, behöver det poleras för att returnera den till sin forna skönhet. Som sagt, Vam.ac.uk påminner att putsa din metall alltför ofta eller för mycket faktiskt kan skada dem i stället för hjälpa dem. Olika metaller har olika hem rengöring rättsmedel men här är några av de mest användbara.

Silver

Denna metod fungerar bäst för rengöring av sterling silver och silverpläterat silverföremål. När det gäller silver, är ta bort Matt mycket viktigt eftersom du äter med dessa redskap. Först ska du behov en aluminium bricka att ställa dem. Bakning kokkärl fungerar mycket bra men bara se till att kanterna kommer väl över silver. Du kan också använda en glas bricka men det bör vara fodrad med aluminiumfolie. Måste du hälla en hel kopp bakpulver jämnt över silver och häll tillräckligt kokande vatten i pannan att helt täcka silver. Matt bör vara borta när vattnet svalnar. Ta bort silver och polera det med en mjuk trasa som behövs.

Mässing

Natural-frisk-hem-rengöring-Tips.com säger att äldre brons måste rengöras noga för att hålla den från att eventuellt bryta. Först Rita ett bad med varmt vatten och Lägg tillräckligt tvål för att börja skapa bubblor på bad vattenytan. Försiktigt tvätta objekt i badet att ta bort smuts, damm och fett innan polering varje bit med en mjuk trasa med linolja på den. För hårdare skamfilade bitar, blanda fyra droppar en citrus eterisk olja och två teskedar salt i en kopp ättika. Lägga till mjöl för att göra hopkok till en tjock pasta. Smutskasta klistra över mässing och låt den torka innan sköljning i varmt vatten för att ta bort torkad pasta. Efter torkning och en liten polska, bör Matt vara borta.

Koppar

Skamfilade koppar är inte mycket svårt att rengöra och kan göras så med en pasta som liknar den som används för att rengöra mässing. Blanda en kopp salt och en kopp mjöl i en kopp ättika att göra en tjock pasta. Gnugga klistra över den skamfilade kopparen och låt pastan torka innan skölja med varmt vatten och polering med en mjuk trasa. Alternativt skär en citron eller lime i hälften och täcka den exponerade frukten inuti med salt. Använd detta som en skrubb borste att skrubba den skamfilade kopparen och ta bort Matt.