mynewspapers.net

Hem rättsmedel för rengöring rostfläckar

Hem rättsmedel för rengöring rostfläckar


Som ett vanligt hushåll fläcken problem har rost många lösningar. Det finns många sätt att ta bort rost utan att använda giftiga kemikalier. Många objekt får en rostig när den skyddande beläggningen avtar. Som objektet blir mer utsatt för fukt eller vatten, rosta former. Detta gäller särskilt för föremål av järn, men många andra metaller och ickemetaller förvärva rost. Den bästa behandlingen är att ta bort rosten så snart det börjar bildas.

Pasta av limesaft och bordssalt

En giftfri rost remover föreslog EarthEasy webbplatsen i artikeln "Giftfri hem rengöring" är en pasta gjord av limesaft och bordssalt. Blanda ihop två delar bordssalt och två delar limejuice i en skål. Applicera pastan till rust och låt det verka i två till tre timmar. Skrubba bort pasta och rostar och torka området ren. Citronsyran i limejuice hjälper till att bryta ner rosten, medan slipande partiklar av bordssalt hjälp att skrubba bort rosten.

Aluminiumfolie

En metod som föreslås i artikeln "Andra mindre giftiga hushåll Tips" på webbplatsen OregonMetro.gov är användningen av aluminiumfolie. Riva av ett ark folie och blöt det med vatten. Använda den våta folien för att skrapa bort rost. Ta hand med chrome objekt, eftersom aluminiumfolie kan repa krom.

Grädde av tandsten

Webbplatsen OregonMetro.gov föreslår också använda grädde av vinsten för rengöring och ta bort rost. Gälla rost grädde av tandsten och vänta i 30 minuter. Sedan, skrubba bort rosten. Vinsyra i grädde av tandsten hjälper till att bryta ner rosten.

Vit vinäger

Vinäger är en populär hushåll rengöringsmedel som är också effektivt på rost, rapporterar artikeln "Hemlagad Rust Remover" på webbplatsen hemlagad guider. Dränka små rostiga föremål i en skål med vinäger. För större föremål, häll vinäger på en trasa och tillämpa trasan till rust. Vänta 30 minuter och sedan torka bort rost med en ren trasa. Upprepa denna process som krävs för att ta bort all rost.

Pasta av citronsaft och Borax

En annan effektiv att ta bort rost pasta är gjord av citronsaft och borax. Blanda lika delar av båda ingredienser till en pasta. Tillämpa tidigare till rust, vänta 30 minuter och torka sedan rent. Citroner har citronsyra, som hjälper till att bryta ner rosten. De små partiklarna av borax hjälp att skrubba bort rosten.