mynewspapers.net

Hem rättsmedel för katt förstoppning

Hem rättsmedel för katt förstoppning


Medan de flesta katter har tarmrörelser en gång per dag, kan tillfällig förstoppning påverka regelbundenhet och orsaka smärta och obehag på katten. Orsaker av felint förstoppning är neurologiska problem, bäcken skada, tarm hinder och inflammatorisk tarmsjukdom, säger veterinär Jean Hofve på Little Big Cat webbplats. Enstaka skjutningen av förstoppning är behandlingsbar med några hem rättsmedel, men en katt med återkommande förstoppning bör se en veterinär för en undersökning.

Vaselin

Vaselin ges muntligt hjälper lindra förstoppning hos katter. Att ge en katt en tredjedel till halv tesked varje dag, kan antingen ensam eller i livsmedel, hjälpa en förstoppad katt tarmrörelser längs, Hofve säger. Varje katt är annorlunda så några kanske gillar smaken, medan andra kanske vägrar det. Vaselin stör näringsämne absorption, så se till att du ger den till en katt med Tom mage.

Kostfiber

Fiber hjälper fart längs tarmrörelser katter som människor. Byta till en fiberrik kattmat kan hjälpa, men ett alternativ är att lägga fiber till kattens nuvarande diet. Bra källor till fiber omfatta konserverad pumpa och kli spannmål, enligt veterinärer från Mar Vista Animal Medical Center i Los Angeles. Det finns även kostfiber tillskott.

Vatten

Uttorkning är en av de främsta orsakerna till förstoppning hos katter. Se till att katten får mycket vatten kan förebygga framtida anfall av förstoppning. Konserver har 80 procent mer vatten än torrfoder, enligt katt hälsa guiden. Byta din katts stor skål till en flödande vattenfontän kommer att övertala den att dricka mer vatten, som kommer att placera flera vatten skålar runt huset.

HAL Elm

HAL elm är en ört som visat sig vara säkra och giftfritt för katter. HAL elm finns i pulverform eller i färdigförpackade kapslar. Örten fungerar direkt i mag-tarmkanalen av beläggning, lugnande och smörjning av mag-tarmkanalen slemhinneförändringar, säger Hofve. Dess höga fiberinnehåll gör det effektivt vid behandling av förstoppning.