mynewspapers.net

Hem rättsmedel för felint örat kvalster

Hem rättsmedel för felint örat kvalster


Feline örat kvalster orsaka ett antal allvarliga problem, som torkat blod i örat, bakteriella infektioner och konstant klia som leder till fjällning. När dessa symtom börja visas, är det viktigt för kattägare att behandla problemet. Det finns några huskurer som kan användas säkert behandla örat kvalster hos katter.

Olivolja

När en katt har örat kvalster, är det inte bara den faktiska mite som orsakar irritation. Smuts och torkat blod som kommer till följd av örat kvalster kommer också orsaka klåda. Olivolja kan hjälpa rensa ut allt skräp i örat. Ägare kan använda en pipett för att droppa ett par droppar i varje öra. Ägaren bör omedelbart börja massera örat i några sekunder efter applicering olivolja, så det kan arbeta sig runt den öra kanalen innan katten skakar det. Katten kommer att skaka ut mest av olivolja på egen hand, men en bomullspinne kan hjälpa ta bort resten.

Krusskräppa Root extrakt

Krusskräppa root extrakt kan döda kvalster som har angripna en kattdjur öron. Det är bäst att blanda extraktet 9 droppar med 1 matsked vatten. Ägaren bör sätta ett par droppar av blandningen i varje öra och massera det för ett par sekunder. Krusskräppa root extrakt kan användas var tredje dag i sex veckor.

Mandelolja och E-Vitamin

Mandelolja och E-Vitamin kan också hjälpa till att lindra en kattens öra. Ett uns av varje bör kombineras och något värmas. Några droppar bör administreras i varje öra och masseras i. En bomullspinne hjälper ta bort överflödig olja.

Mineralolja

Mineralolja arbetar för att dränka dammkvalster, samt ge lättnad för katter. Ägarna bör blöt en bomullstuss i mineralolja och svabba insidan av varje öra med den.

Vit vinäger

Vinäger är sura, vilket gör det en bra produkt för att döda dammkvalster. En ägare ska du först inspektera insidan av kattens öron att kontrollera att det inte finns några nedskärningar eller öppna sår. Om det finns inga synliga nedskärningar, blanda 1 tsk vit vinäger med 2 teskedar vatten. Använda en dropper för att administrera vätskan in i husdjurets öron.