mynewspapers.net

Hem rättsmedel för bältros utslag

Hem rättsmedel för bältros utslag


Bältros är ett annat namn för herpes zoster ("zoster"), en smärtsam, blåsbildning utslag som orsakas av viruset vattkoppor (varicella-zoster) och förekommer endast i människor som en gång hade vattkoppor. När sista vattkoppor skorv faller av, varicella-zoster virus börjar att flytta upp i nerver, där det ligger vilande inuti sensoriska nervceller intill ryggraden. En tid senare--många år, kanske--dessa nerver aktiveras, orsakar viruset att flytta ner nervändar, producerar ett utslag som sveper från baksidan av kroppen på framsidan, i band eller bälten kallas "Dermatom."

Identifiering och plats

Hem rättsmedel för bältros utslag


Bältros utslag visas vanligtvis ett par dagar efter de första symtomen, som kan omfatta en stickningar, klåda, sveda och känslighet för beröring, liksom rodnad i de drabbade områdena på ena sidan av kroppen bara. Utslag visas vanligtvis på stammen av kroppen, men den kan också ibland medföra på ansikte och hals. Utslag av bältros, får även om det kan likna vattkoppor utbrott, inte orsaka så mycket klåda som vattkoppor utslag; Det kan dock vara smärtsamt.

BehandlingarBlötläggning i ett badkar som tillfogas en okokt havregryn eller en kommersiell kolloidalt havregryn produkt (som Aveeno havregryn bad) kan ge viss lättnad från klåda. Majsstärkelse eller bakpulver strös i badvattnet kan också vara lugnande på huden. Till specifika målområden, en kompress gjort genom att lägga till 1 del vinäger till 32 delar vatten kan dämpa klåda och brännande symtom av utslag. Ta komprimera, Använd en over-the-counter antibiotikum på öppna sår. Dessutom kan bär lösare kläder som är tillverkade av bomull hjälpa till att hålla klåda och obehag till ett minimum.

Varningar

Hem rättsmedel för bältros utslag


För att minska risken för infektion, undvika repor bältros utslag. Om bältros utslag visas i trigeminusnerven Dermatom regionen över ögat, är det viktigt att se en läkare innan du börjar hem behandlingar. Blindhet är en komplikation som kan uppstå snabbt från obehandlade bältros i ögat, på grund av blåsor som utvecklas och orsaka ärrbildning på hornhinnan.