mynewspapers.net

Hem rättsmedel för att ta gas utanför magen

Hem rättsmedel för att ta gas utanför magen


En uppsvälld mage är en indikation på ackumulerade mage gas. Gaser passerar vanligtvis naturligt genom rapningar eller flatulens, men ibland uppstår en gas uppbyggnad, som kan orsaka betydande obehag. Villkoret orsakas ofta av att äta för många feta eller gasproducerande mat. En over-the-counter förberedelse hjälper vanligtvis bota problemet eller ett hem rättsmedel kan användas.

Ingefära och Lime

Skrapa en tum av färsk ingefära med en grönsak skalaren eller med kanten på en kniv eller sked. Riv den skalade ingefäran och hacka fint. Blanda med färskpressad saft från en halv lime och dricka tillbaka snabbt, helst i en svala.

Pepparmintste

Ett örtte med pepparmynta kan hjälpa matsmältningen och minska mage uppblåsthet. Pepparmynta är en carminative ämne, som är ett preparat som förhindrar att gas som bildas i mag-tarmkanalen. Pepparmynta är mycket effektivt när det tas före måltid som en förebyggande åtgärd.

Kamomillte

Kamomill är en ört som härstammar från en blommande växt som ser ut som en daisy. Kamomillte är ofta används för att lugna en orolig mage, eftersom örten stimulerar magsaft, medhjälp lever-och matsmältningssystemet. Kamomill hjälper lindra symtom av illamående och uppblåsthet, som magbesvär orsakad av stress eller nervositet. Kamomill är också användbart som ett botemedel mot mensvärk och sår. Det är oftast säljs i tepåse form, och kan hittas på livsmedelsbutiker och hälsa.

Fänkål

Med fänkål kan vara en effektiv metod att behandla överdriven magen gaser. Gör en fänkål infusion av hälla kokande vatten i en kopp med 1 till 2 tsk. torkad fänkål. Täcka koppen och de torkade bladen till brant i cirka 15 minuter innan Sila och dricka.

Persilja

Persilja är en annan ört som är välkänt för dess förmåga att hjälpa skingra obehagliga förnimmelser förknippas med att äta för många gassy livsmedel. Tugga några blad av persilja efter att ha ätit en tung måltid för att skingra överskott gas och matsmältningen.

Kolsyrat vatten

Paradoxalt nog hjälper dricka läsk kolsyrat vatten lindra magen uppsvälld och överflödig gas, eftersom det kommer att bidra till att uppmuntra utsläpp av gaser.