mynewspapers.net

Hem rättsmedel för att ta bort rostfläckar

Hem rättsmedel för att ta bort rostfläckar


Rostfläckar kan visas på tvätt, golv, cement och i toaletter. Platser med hårt vatten gör rostfläckar vanligare, på grund av den höga mineralhalt i vattnet. När mineraler och metaller i vattnet utsätts för luft, de oxidera och bilda rost. Ta bort rostfläckar på olika ytor med naturliga objekt som du har hemma.

Citronsaft och Salt

Tvätt och torkning kläder med rostfläckar kan ställa in fläcken, så det är viktigt att ta bort rostfläckar innan regelbunden tvättning. Pressa saften från en citron och gnugga in det i fläcken. Strö salt över citronsaft och gnugga salt i fläcken. Låt fläcken att sitta i ett soligt område. Citronsaft och salt bryta isär fläcken. Testa ett litet område av kläder framför behandlande fläcken för att säkerställa att citronsaften inte blekmedel tyget.

Skura

För rostfläckar i toalettskålar, bär handskar och skrubba det färgade området med en styv borste eller mesh skrubber pad. Sköljning området i varmt vatten hjälper lossa för lättare bort fläcken.

Vinäger

Lägga till en del vit vinäger i två delar varmt vatten i en stor behållare. Blanda lösningen och placera rost-färgade kläder i kärlet med det. Efter blötläggning över natten, tvätta kläder som vanlig tvätt. Du kan också ansöka direkt ättika, med en svamp eller skrubba borste, för att rost fläckar på golv eller betong.

Lemonad Mix

Kombinera en lemonad blandning med 1/2 gallon kokande vatten. Applicera varma blandningen för att hårdna rostfläckar och skrubba området med en slipande borste eller pad. Skölj med rent vatten att avgöra om ytterligare program är nödvändiga.