mynewspapers.net

Hem rättsmedel för att ta bort bruna åldersfläckar från ansiktet

Hem rättsmedel för att ta bort bruna åldersfläckar från ansiktet


Åldersfläckar, även känd som leverfläckar, är vanliga hos kvinnor över 40; dock kan de påverka yngre människor också, enligt Mayo Clinic. Dessa fläckar kan vara besvärande för många och receptfria läkemedel finns, men kan vara ganska dyrt. Innan du köper dessa läkemedel bör prova några hem rättsmedel för att minska uppkomsten av åldersfläckar.

Pepparrot

Använda pepparrot blekna uppkomsten av bruna fläckar och fräknar, enligt grannymed.com. Ta en pepparrot som är cirka 4 inches lång och riv den i 1/4 kopp ättika. Låt denna blandning sitta i en burk med lock i två veckor och skaka den dagligen. Efter två veckor, Sila den i en liten behållare med lock och förvara den i kylskåp. Applicera en liten mängd direkt till åldersfläckar tre gånger om dagen. Endast använda externt och om din hud har en reaktion, sluta använda omedelbart.

Mandlar

Ta två mandel och mal dem tills de är extremt bra. Blanda mandel med 1/2 tsk limejuice och en äggvita. Applicera blandningen på ansiktet och låt den torka i minst 15 minuter. Tvätta av med varmt vatten och upprepa så ofta som behövs.

Lök

Blanda 2 msk lök saft med 2 msk äppelcidervinäger och tillämpa den direkt till din ålder plats. Åldersfläckar kommer att sakta tyna bort. Du kan använda denna blandning varje dag eller så ofta som behövs.

Färsk vitlök

Gnugga saft av färsk vitlök direkt på åldersfläckar med en bomullstuss. Göra detta två gånger om dagen i minst sex till åtta veckor. Skölj ansiktet med varmt vatten efter ca 15 minuter. Om du tillämpar saften på natten, låt det stanna över natten och skölj ansiktet på morgonen.

Citron

Om din hud är känsliga för citrusfrukter, undvika detta rättsmedel. Skär en citron på mitten och gnugga den direkt på ålder plats. Vissa människor lägga till pepparrot juice eller vinäger citron och andra skrubba citronsaft med socker. Använda denna lösning en eller två gånger om dagen. (Vara medveten om att kombinationen av citronsaft och solljus kan orsaka hudirritation hos vissa individer).

Aloe Vera

Gnugga aloe vera gel på de bruna fläckarna på minst två gånger om dagen en månad eller två. Aloe vera också hjälper huden att glöda och har andra hälsofördelar, enligt Ayurveda naturläkemedel webbplats.