mynewspapers.net

Hem rättsmedel för att rengöra en diskmaskin från Lime uppbyggd

Hem rättsmedel för att rengöra en diskmaskin från Lime uppbyggd


Medan diskmaskinen kan verka som en av de mer ren platserna i köket, kan konstant vatten exponering och bitar av smutsiga skräp faktiskt lämna det smutsiga och illaluktande över tiden. I hårt vatten områden, lime och kalcium byggs upp är ett annat stort problem. Några enkla rengöring lösningar kommer inte bara att hjälpa att ta bort dessa insättningar men kommer att lämna din diskmaskin sanitära och ren att lukta.

Blekmedel

En mugg eller skål med ca 1 kopp blekmedel, placeras i botten racket av Tom diskmaskinen och hållit genom en full tvagning cyklade är en metod att rengöra apparaten. Du bör inte använda tvål, som vissa skålen rengöringsmedel kan reagera med blekmedel och släppa potentiellt farliga ångor. Efter bort muggen, köra diskmaskinen gång med rent vatten bara. Blekmedel kommer sanitise bricka och bryta ner de flesta lätta kalkavlagringar. Eventuella återstående insättningar bör vara lätt att ta bort med en icke-slipande svamp efter blekmedel cykel.

Citron och ättika

Citron och ättika är båda välkända naturliga rengöringsmedel, och de är mycket mindre frätande eller farligare än blekmedel. Du kan använda 1 kopp citronsaft och ättika på samma sätt som blekmedel metod beskrivs ovan. För extra rengöring makt, tillåta brickan att köra igenom första tvättcykeln tills fylla scenen, och sedan Häll citronsaft och ättika direkt i botten av brickan. Låt cykeln är klar.

Fosforsyra

För riktigt tuffa kalkavlagringar, kanske du behöver en heftier rengöringsmedel. Fosforsyra är tillgänglig på de flesta hårdvara och byggvaruhus, och det är en bra produkt att ha till hands för många tuffa rengöring projekt. Starta diskmaskinen på normala tvättcykeln. När cykeln börjar, öppna dörren och lägga till 1 kopp fosforsyra i vattnet, att vara försiktig och inte plaska kemikalien. Stäng luckan och låt tvättcykeln till slut normalt. Köra diskmaskinen gång med rent vatten innan du kör det med en massa rätter.