mynewspapers.net

Hem behandlingar för cystisk akne

Hem behandlingar för cystisk akne


När hudens olja körtlar bli igensatta, olja ryggen upp och blir infekterade. Detta resulterar i acne, som vanligt bildar pormaskar och whiteheads med viss rodnad och irritation i omgivande hud. Cystisk acne (nodulocystic akne) är en mer allvarlig form av akne som resulterar i utvecklingen av små cystor, knölar och vanlig akne. Det kan utvecklas på bröstet, rygg och axlar, samt ansiktet. Till skillnad från vanlig akne, cystisk akne kan vara mycket smärtsamt och kan även skada vävnaden under cystor. Även om vissa fall av cystisk akne kräver hudläkare-föreskrivna behandlingar, kan flera huskurer vara mycket effektiv.

Citrus Juice

Pressa färska apelsiner eller citroner, och sätta saften genom en sil att ta bort massa och frön. Tillämpa saften direkt till de drabbade områdena. Låt saften på 30 minuter. Strävhet av citrus hjälper torka ut oljor i huden som orsakar akne och bidrar till att minska svullnad. När de 30 minuterna är upp, tvätta saften med varmt vatten.

Potatis

Någon form av potatis fungerar för denna åtgärd. Potatis har alkaliska som bryter ner oljor i porerna. De har också vitaminer som hjälper minska rodnad och förbättra utseendet på din hy. Skiva den rå potatisen i hälften och Gnid köttet sida (sida utan skinn) direkt på de drabbade områdena. Lämna behandlingen på i 30 minuter eller mer, och tvätta av med varmt vatten.

Havregryn

Du kan göra en havregryn mask på två sätt: du kan laga havremjöl och svalna i kylen eller bara blanda instant havremjöl med kallt filtreras/renat vatten för att skapa en pasta. Masken hjälper torr ut oljan i huden, och strukturen på masken kommer att försiktigt exfolierar huden och lämnar huden känner mycket smidig och mjuk. Gälla hela ansiktet havregryn masken. Lämna den på 30 minuter och sedan spola med varmt vatten.

Aloe Vera

Du kan få färsk aloe vera från en växt, eller köpa aloe vera serum på en hälsokostaffär. Applicera aloe vera direkt på det drabbade området. Även om aloe vera inte bota akne, hjälper sin återfuktande och svalkande element med rodnad och obehag. Det hjälper också för att förhindra ärrbildning att cystor kan orsaka och hjälpa huden läka.

Bakpulver

Om du har cystisk akne, gör bakpulver ett bra substitut för traditionell ansiktsrengöring tvålar. Bakpulver pasta exfolierar huden, som stöts bort den döda huden och unclogs porer, minskning av akne närvarande och bidrar till att förebygga andra orenheter. Blanda en handfull bakpulver med en liten mängd vatten tills den bildar en pasta. Eftersom du inte kommer att lämna det på huden, är vanliga kranvattnet bra. Försiktigt massera klistra på ditt ansikte i ca 15 sekunder och sedan spola med varmt vatten.