mynewspapers.net

Hawthorn Berry faktablad

Hawthorn Berry faktablad


Hagtorn, en taggiga buske som växer till omkring 5 fot hög, producerar små bären kallas haws som är ljust röd eller svart när den är mogen. Blommor, bär och blad av hagtorn anläggningen används i medicinska preparat.

Fördelar

Hagtorn är van vid hjärtsjukdom. Enligt University of Maryland Medical Center, hagtorn minskar symtomen på hjärtsvikt och förbättrar hjärthälsa. Örten kan också vara användbara i kampen mot bröstsmärtor orsakas av låg blodflödet till hjärtat och sänka högt blodtryck, även om från och med 2010 fler studier behövs innan eventuella rekommendationer kan göras.

Funktioner

Hagtornsbär innehåller hjärtvänlig växt kemikalier som flavonoider. Flavonoider är rika på antioxidanter, som är ämnen som förstör föreningar i kroppen som kallas fria radikaler som orsakar cellulära skador och död. Flavonoider hjälpa kroppen genom att förbättra cirkulationen och förhindra skador på blodkärl.

Varning

Hagtorn anses allmänt säker när det används enligt Rekommenderad dosering. Biverkningar, inkluderar även sällsynta, en racing heartbeat, huvudvärk och magen upprörd. University of Maryland Medical Center varnar att hjärtsjukdomar är ett allvarligt medicinskt tillstånd. Försök inte att själv behandla ett problem med hjärtat utan att rådfråga en läkare.