mynewspapers.net

Hästdragna spårvagnar i de viktorianska tiden

Hästdragna spårvagnar i de viktorianska tiden


Den första passagerare järnvägen var en ombyggd frakt järnväg i Swansea, Wales. Det inledde sin verksamhet med hästvagnar 1803. Dock skulle det ta mer än 50 år för hästdragna spårvagnar ska visas på gatorna i storstäderna. Deras glansdagar sammanfaller med regeringstiden av drottning Victoria, och de började försvinna i slutet av 1800-talet, i skuggan av spårvagnar drivs av elektricitet.

London hästdragna spårvagnar

När drottning Victoria kröntes 1840, hade hästdragna spårvagnen ännu inte kommit till London. Medan den första "hagel och rida" buss, en idé som importeras från Paris, lanserades i 1829 var det inte förrän 1870 att hästdragna spårvagnar på rälsen började tävla med bussarna.

New York hästdragna vagnar

I New York, de hästdragna spårvagnarna gick i drift mycket tidigare än i London. Den första kollektivtrafiken i New York City grundades 1827, och redan året efter, New York och Harlem Railroad inrättades. Denna gatan järnväg använde hästdragna bilar med metall hjul och sprang på metall spår. Förbi 1855 körde hästdragna bilar på gatan järnvägar på tredje, fjärde, sjätte och åttonde vägar. Dock mot slutet av århundradet ersattes hästarna av vagn elbilar.

Andra amerikanska hästdragna spårvagnar

Hästdragna gatbilar dök upp i andra amerikanska städer. På Juli 4, 1859 gick ordförande i Missouri järnvägsbolaget för en provkörning i St. Louis, ridning i en bil full av företagets företrädare och stadens tjänstemän. Resan var spårade ur med stenar på banan. Trots detta ogynnsamma debut blev gatbilar den dominerande sätten att resa i St. Louis, även att lägga till två våningar bilar. Dock här som på andra håll, hästen som framdrivningssätt böjt till el i slutet av 1800-talet.

Sista kvarvarande hästdragna Streetcar

På den lilla ön av Isle of Man mellan England och Irland, har hästdragna gatbilar inte slutat sedan viktorianska tiden. Tjänsten-av det Douglas häst dragit spårvagnar går tillbaka till 1876. Spårvagnarna resa för två miles mellan den Manx elektriska järnväg och depån på Derby Castle längs Douglas promenaden till havet Terminal och hamnen. Åtgärden avbröts kort under andra världskriget. Spårvägen, som också driver ett hem för gamla hästar, är en populär form av transport för turister och ortsbor.