mynewspapers.net

Häst hud sårskorpor & håravfallHudproblem och håravfall på hästar kan hänföras till något från grundläggande kliande hud till allvarlig sjukdom, vilket kan orsaka hästar repa tvångsmässigt, vilket resulterar i skorpbildning hud och hår förlust. För att fullt förstå orsaken till hästens hud åkomma, kontakta en veterinär om hur du utför en hudbiopsi.

Korrekt diagnos

Hudproblem och håravfall kan bero på allergier, svampinfektioner och skadedjur. För att korrekt diagnostisera problemet, kontakta en veterinär innan du påbörjar behandlingen.

Kliande hud

Kliande hud är ett av de vanligaste orsakerna till hår förlust och hud sårskorpor i hästar. När huden kliar, kommer att hästar repa och gnugga klådan kontinuerligt.

Gnat Bites

Många hästar är allergisk mot gnat biter, som kan bidra till håravfall och sårskorpor. Få hästar inomhus under kvällstimmarna då gnats löper störst risk att bita.

Löss

Löss attack hästar på samma sätt som de attackerar människor. Löss angrepp är en typisk orsak till hud och hår problem hos hästar. Behandla hästar med ett läkemedel, löss-dödande schampo.

Ringorm

Ringorm, en svampinfektion, kännetecknas av oval formad lesioner och fläckvis håravfall. All utrustning som används på en ringorm smittad häst måste steriliseras, och hästen bör isoleras tills infektionen försvinner.

Hudsjukdom

Godartade hudcancer kan orsaka fjällning och håravfall i hästar. en hudbiopsi kan därför vara nödvändigt att utesluta cancer.