mynewspapers.net

Härdiga växter för hängande korgar

Härdiga växter för hängande korgar


Hängande korgar lägga skönhet, stil och färg till en uteplats eller veranda. En mängd olika blommor fungerar bra i hängande korgar, inklusive härdiga blommor. Härdiga blommor är torka-toleranta och tål vissa mängder värme och nästan nedan-frysning temperaturer. Dessa härdiga växter växer i många former, storlekar och färger.

Prydnads kål

Prydnads kål (Brassica oleracea), även kallad prydnads grönkål, är en härdig växt som fungerar bra i Amplar. Anläggningen är frost-tolerant och odlas för höst/vinter intresse. Dess blad är grön med färger av rosa mot centrumet. färg intensifieras i temperaturer under 10 grader C. Det växer till en växt ca 1 fot 1 fot och nej högre eller bredare än 3 fot. Prydnads kål trivs full sol och medium-fukt jord. US Department of Agriculture härdighet zoner för denna anläggning är 7 till 11.

Korg av guld

Korg av guld (Aurinia kungskväkare), även känd som guldstoft, är en härdig perenn som växer bäst i full sol och väldränerad, fuktig jord. Anläggningens kluster av ljusa guld blommor och mörkt grågröna blad med skurar av färg till en ampel. Korgar av guld kommer att få ca 6 inches lång och 12 inches bred. Blommor blommar från maj till juni. Korg av guld finns en nektar källa för fjärilar, mat (insekter och bär) för fåglar och rådjur/kanin-resistenta. USDA härdighet zoner är 3a till 7b.

Million Bells

Million bells (Calibrachoa solanaceae) är en årlig växt som är vinter härdiga i USDA zon 9 till 11. Anläggningen producerar små, klockformade blommor som liknar petunior. Dessa kompakta, väggrund växter att växa ungefär 3 till 9 inches tall och kommer att producera hundratals 1-tums blommor från vår till frost. Blomma färger inkluderar aprikos, tegelsten-rött, gult och brons. Million bells trivs i fuktig, rik jord och full sol. Växten tål mycket ljus skugga men kommer att minska mängden blommor som den producerar när den odlas i dessa villkor.

Nya Guinea Impatiens

Nya Guinea impatiens (Impatiens x hawkeri) är härdiga i USDA härdighet zoner 10 och 11. De flesta av dessa växter odlas i hängande korgar, och de gör bäst i en medellång jord består av torv. Växten trivs i full sol, så att få så mycket sol som möjligt på vintern är nyckeln till att ha vackra bladverk och blommor. Nya Guinea impatiens blommar på våren, sommaren och hösten, och blom färger är rosa, vit, röd, violett, lila och magenta. Anläggningen producerar bladverk som är mörkgröna och blanka.