mynewspapers.net

Hårda platta idéer för keramik

Hårda platta idéer för keramik


Hand-building keramik med plattor är ett alternativ till forma lera med en keramik hjul i keramik. Platta byggnad kan vara av två typer: mjukt och hårt. Mjuk platta tekniken innebär att arbeta med våta plattor, som är mer ömtåliga och utsatta för deformation. Hårda plattor är formade och lämnas för att torka. Mjuka kakor är idealiska för runda formade keramik, medan hårda plattor rekommenderas om du gör kvadrat formade strukturer och andra geometriska former.

Platta rulle för Hand byggnad

En platta roller är en tidseffektiv maskin som gör lera plattor av icke-varierande tjocklekar. Denna maskin kan du göra en stor lera platta, som du kan skära i mindre plattor. Delvis torr plattor sammanfogas genom att skrapa kanterna på plattor med en potter nål, ett kors och tvärs mönster. Stärka objektet, kan tunn lera spolar placeras i hörn av lappa.

Brödkavel att göra plattor

En brödkavel är ett billigare alternativ till en platta roller. Du kan forma en klump lera till en mjuk platta och låt det torka tills den når en läder-hård stat för att få en hård platta. Brödkavel sträcker ut leran på samma sätt som du skulle dra ut en bit av degen. När du använder denna metod, kontrollera med en tandpetare att avgöra om tjockleken på leran är samma i hörnen och mitten av lappa.

Hand gungade

Handen gungade teknik rekommenderas om du vill få plattor med varierande tjocklekar. Kasta lera på bordet. För att få texturer på lera plattor, placera ett texturerat ombord på ditt bord. Du kan också använda frimärken eller tälja olika motiv på din lera plattor medan plattor är mjuka.

Hårda platta projektidéer

Hårda plattor kan användas för att göra lådor, birdhouses, smyckeskrin eller tredimensionella geometriska figurer som kan fungera som skulpturer. När du gör lera platta strukturer, är det viktigt att ha en skiss och upprätta måtten för dina pjäser. Leran krymper när den torkar, så lägga till 1 till 2 inches i storlek i din skiss och skära av lera plattor till dessa storlekar. Handtag, lera spolar eller andra dekorationer kan läggas till i kuber eller lådor som du gör.