mynewspapers.net

Håravfall hos Labrador hundar

Håravfall hos Labrador hundar


Enligt den amerikanska hundkojaklubban är Labrador Retrievers en av de mest populära hundraser i USA. Labradorer är i allmänhet intelligent, trevlig och social. Men lider labradorer ofta av medicinska problem, såsom håravfall, annars känd som alopeci.

Funktioner

Det finns många typer av alopeci i Labradors. Alopeci orsakas vanligen av parasiter, allergier, hormoner eller genetiska faktorer. Medan fläckvis håravfall kan larm något sällskapsdjur egendomsrätt, är alopeci hos labradorer allmänt kosmetiska.

Vanligaste typen i labradorer

Medan labradorer kan få Alopecia från parasiter eller allergier, är den vanligaste formen av håravfall i Labradors follikulär dysplasi. Detta formulär är trodde till vara genetiska och permanent.

Diagnosen

Labradorer som har alopeci måste få en hudbiopsi orsaken till håravfall och typ av Alopecia.

Behandling

Behandlingen är vanligtvis icke-invasiv; Det handlar om antibiotika och antibakteriella schampo och balsam att klara upp infektioner. Melatonin och syntetisk vitamin A kan användas för att behandla huden.

Betydelse

Enligt Hundarnas ärvt störningar databasen bör Labrador hundar med en genetisk eller autoimmun form av håravfall inte rasen.