mynewspapers.net

Hår Perm riktlinjer

Hår Perm riktlinjer


Det finns en stor missuppfattning i fråga om definitionen av en "perm". Det avser tekniskt förfarandet att förbättra naturliga lockar. Många använder ordet "perm" felaktigt att beskriva "avkopplande" processen, som försöker räta ut hårsäckarna för bättre hantering och är också permanent.

Utvärdera hår

Hår Perm riktlinjer


Alltid överväga andra alternativ innan du gör ett fast åtagande för kemisk behandling av ditt hår. Locktänger och ens specifika curling tekniker med ett strykjärn kan ge tillfälliga "perm-liknande" resultat, som kräver mindre efter vård än en standard perm. Det finns två typer av perms. Utvärdera ditt hår textur och bestämma den bästa perm för dig. Hår med låg elasticitet, mycket motståndskraftigt hår, grovt hår och asiatiska hårtyper svarar bäst på alkaliska perms. Friskt hår, kemiskt behandlat, och svag hårtyper bör behandlas med en mildare syra perm.

Ansökan

Hår Perm riktlinjer


Perms bör tillämpas på hår av en professionell salong. Hår som är kemiskt behandlat felaktigt kan skada snabbt och kluvna hårtoppar resultera från torrhet. För att börja, avsnitt håret i fyra delar och börja tillämpa perm lösning, medan inslagning små delar av håret runt curling (plast eller skum) stavar. Perms generellt vara från tre till sex månader beroende på ditt hår textur vara så säker på storlek locken som du önskar; Tätheten hos din permanent curl beror på storleken på staven som du använder. Cylindriska stavar uppnå den bästa naturliga curl efter använder en perm på håret (från roten ner), det är absolut nödvändigt att behandla håret med djupa balsam att återställa den dess naturliga PH-balans.

Tvätta och vänta

Hår Perm riktlinjer


Lämna perm på din för sin Rekommenderad tid. Att låta perm bo i för länge kommer att orsaka torrhet och så småningom går sönder efter hår uppsättningar. Tvätta håret noga med en neutraliserande schampo, att se till att alla kemiska rester tas bort. En neutraliserande schampo ger en visuell indikation att det finns fortfarande kemiska rester kvar på hårsäckarna. Håret bör sköljas tills det finns noll indikation eller rester. Pat håret torrt, försiktigt så att inte handduk torka med överdrivet våld. Detta kommer att försvaga din önskad curl, som behöver 24 timmar att ange korrekt.

Efter vårdEfter framgångsrikt perming håret, "eftervård" är mycket viktigt. Att hålla håret luftkonditionerade, återfuktad och utför rutinmässiga het olja behandlingar hjälper till att undvika brott och torrhet. Färg inte behandla och perm hår samtidigt, detta kommer att allvarligt skada hår och kan leda till potentiella håravfall.