mynewspapers.net

Har en lång Bean växt en smygande stam?

Har en lång Bean växt en smygande stam?


Långa bönor växter, även kallad sparris bönor, yard lång kinesisk lång bönor, ärter bönor och orm bean, växer på krypande vinrankorna som stolpe bönor. När växterna utvecklar, framträder ett klänge från huvudstam som växer sig större och söker något att Linda sig runt. Därför kräver alla majoritetsinnehav bönor någon typ av stöd för att hålla sina blad och frukt från marken.

Funktioner

Det namnet yard långt är missvisande, eftersom den genomsnittliga längden på mogna lång bönor är ungefär 10 till 20 inches. De skördas bäst vid cirka 10 till 12 inches och omkretsen av en penna, eftersom detta är scenen där de är det mest anbudet. Gården - long bean är en sann baljväxt, som berikar marken växer med kväve det tillverkar på sina egna rötter. Den upptäcktes i södra Asien och nu odlas kommersiellt det såväl som i Europa och Nordamerika. Även om det liknar och används mycket som en pole bean, det är närmare släkt med södra Ögonböna, men det är mer av en klättring och avslutande växt än dess södra släkting, växer till högst 12 fot i vissa fall.

Växande lång bönor

Långa bönor gör bäst i jord med ett pH mellan 5,5 och 7,5, men de tål mer sura marken så länge det är lös och inte innehåller för mycket kväve, vilket kan orsaka mer blad tillväxt men mindre bean produktion. Platsen bör vara i full sol och jord arbetat ca 8 till 10 inches djupt innan plantering. Kompost eller äldre gödsel arbetade i marken på våren förbättrar fertilitet. Ju varmare desto bättre är den allmänna regeln, som lång bönor kan inte tolerera något kallt och måste planteras när jorden har värmts till minst 18.3 grader Celsius. Frön 2 inches djupt i lös jord, en tum djupt i tyngre jord, och tre till fyra inches isär i raden. När upprättats tunna växterna så att de sex till 12 inches isär. Fröna gror i ungefär en vecka, och växterna börjar producera bönor som vädret värmer. Kompletterande vattning föreslås under mycket torrperioder.

Stödsystem

Aggressivt krypande vinrankorna behöver stöd i form av en spaljé eller andra starka struktur att klättra på, och de måste utbildas att klättra, vilket innebär manuellt inslagning de unga vinstockarna runt delen av spaljé att få dem började. Om använder polacker, måste du placera dem så att de inte är helt lodräta, som bönor vinstockar krypa mer aggressivt på ett mer övergripande väg, även låta bönorna att hänga från bladverk. Wrap ändarna av vinrankorna runt polerna och kontrollera dem ofta för att vara säker de twining ordentligt.

Skörd och med långa bönor

Långa bönor växer parvis från rosa-lavendel blommor att växa fram längs krypande vinrankorna och är redo för skörd när deras hud är slät och fröna inte ännu märkbar genom baljorna yttre skal. När vädret värms upp och produktionen ökar dramatiskt, dagligen plocka behövs ofta. För användning som beskjutning bönor, bara lämna dem på vinrankorna tills bönorna har förstorat inuti torkad skida. Ta bort dem från skida och lagra dem som du skulle någon annan torr bean mörkt svalt. Du kan också använda några av dessa torkade bönor för att plantera en ny skörd nästa år. Långa bönor tillagas som andra pole snapin bönor genom att skära dem i kortare bitar och ångande eller sautering. Bönorna kan också frysas av första störta dem i kokande vatten och sedan i isvatten, en process som kallas blanchering och chockerande, innan du placerar dem i fryspåsar.