mynewspapers.net

Hantverk med klar acetat

Hantverk med klar acetat


Om du någonsin arbetat på ett kontor innan, du förmodligen såg klart acetat ark används på många sätt. I näringslivet använda dem för många projekt som täcker för business portföljer, tryckt innehåll lager rapporter eller ens som sidor att visa på en OH-projektor. Mångsidigheten hos klar acetat gör det en kandidat för ett antal hantverk.

Figurspel

Några hantverk nytta klar acetat så mycket som miniatyrer. Från de enkla fönsterrutorna av den klassiska dockskåp till de genomarbetade portalerna av fartygsmodeller är klar acetat en smärtfri ersättning för härdplaster som är betydligt svårare att hantverk. Acetat är bra för scen tillbehör, såsom burkar, koppar, tallrikar, flaskor eller några glas. Med lite färg eller tryckta texturering skapar acetat en övertygande yta för dammar eller andra vattenförekomster.

Kort

Med kan lite mer än acetat målning pinnar eller färgade markörer, du förvandla en klar acetat ark till ett kort för nästan alla tillfällen. Om du inte är så konstnärligt benägna, kan du sätta bilder på din acetat använder din skrivare för hemmabruk. Klart kortet skapar en estetisk som förstärker någon gåva utan att ta avstånd från förpackningen eller gåva sig själv. Används som platshållare på bröllop eller andra evenemang, göra kort av acetat ark omedelbar samtal bitar.

Modeaccessoarer

Klar acetat gör ett mångsidigt komplement till nästan alla mode hantverk. Du kan klippa acetat i tunna strimlor och väva in handväskor och plånböcker med lite svårare än att använda canvas. Du kan också accent plånböcker genom att skapa en peek-a-boo ram för bilder på nära och kära eller andra kreativa bilder. För Trekkie skapar tryckt klar acetat en realistisk skildring av en datorskärm som förstärker en tricorder väska eller LCARS handväska på ett sätt som få andra material kan åstadkomma.

Konstnärligt hantverk

Eftersom det är enkelt skuren, gör acetat en idealisk stencil för scrapbooking, skissa eller målning. Eftersom det godtar lätt färg, markörer och många andra färgämnen media, acetat gör också utmärkt accent element för ett fotografi, teckning eller texturerat konstnärliga projekt, såsom att placera acetat lämnar över en målning av ett träd. Acetat kan också användas till smörgås, t ex lera, tidningen bilder eller blommor, för att skapa en brevlåda stil "målning."