mynewspapers.net

Hantverk för förlorade får Bibeln berättelsen för barn

Hantverk för förlorade får Bibeln berättelsen för barn


Historien om det förlorade fåret är en liknelse sa Jesus till sina lärjungar, tullindrivare, syndare, fariséerna (religiös ledare) och skriftlärda. Historien nämns i evangelierna av Matthew (kapitel 18, vers 12 till 14) och Luke (kapitel 15, verserna 3-7). I liknelsen använder Jesus symbolerna för en ägare och sina får beskriva Guds kärlek och medkänsla för sitt folk. Liknelsen visar också betydelsen av ånger.

Popcorn får bild

Detta hantverk är särskilt lämpligt för förskolebarn och kindergartners med en kort uppmärksam, eftersom det kan vara färdiga i 15 minuter eller mindre. Du behöver en bibel öppnas för Matthew (kapitel 18, vers 12-15), 8,5-tums av 14-tums vitboken, skolan lim, kritor, en pensel, en plastplatta och popped popcorn 10 stycken för varje barn. Air-poppade popcorn utan salt eller smör fungerar bäst för detta projekt. Med hjälp av en grön krita, Visa barnen hur man drar ett berg på vänster sida av deras papper som sänker sig till en platt område på höger sida av deras papper. När de har ritat sina berg och fält, be dem att helt täcka dem med gröna krita så ingen vit bakgrund visar undertill. Ge varje barn en papper plattan med lite lim på den, en pensel och nio bitar av popcorn. Berätta att du kommer att läsa en berättelse till dem om förlorade fåret, och att samtidigt som du läser det, du vill ha dem att limma deras fåren (Visa dem en bit av popcorn) på fältet. Efter alla sina får limmas på papperet kan de rita benen på sina får med en svart krita. Läs liknelsen från Matthew. När du är klar be barnen att limma den sista biten av popcorn av sig själv på berget. Diskutera historien. Fråga barnen om de förlorade "fåren" på deras sida och diskutera varför herden skulle lämna alla andra får att hitta den förlorade. Betona vikten av varje får i flocken.

Förlorade fåret Diorama

Detta projekt är bäst för äldre barn (i åldrarna 9 till 12) eftersom det tar längre tid och kräver varje barn att arbeta självständigt utan steg för steg-instruktioner. Efter att ha läst evangeliet av John's version av liknelsen om det förlorade fåret (John, kapitel 15, verserna 4 9), ge varje barn en skokartong, sax, vissa markörer och en liten flaska av skolan lim. På en separat craft tabell bomullstussar, svart chenille pinnar, en hink med sand och ark konstruktion papper i brown, tan, blå, grön, svart och vit. Diskutera bibelordet och ber varje barn att göra en miniatyr öknen scenen av liknelsen med skokartongen och något av de material som finns på tabellen hantverk.

Toalettpapper Tube marionetter

Detta hantverk använder tomma toalettpapper rör, kritor eller markörer, lim och en färga blad av en herde och får. För att hitta lämpliga använder färga lakan på Internet sökordet frasen "shepherd och får färga ark" i en sökmotor. SmileInternational.org har en färg-och-cut-out julkrubba med herde och får siffror som kan användas för detta projekt. Efter att ha läst bibelordet (Matthew, kapitel 18, vers 12 till 15, eller John, kapitel 15, verserna 4 9), barn färg siffrorna, skär dem ut och limma dem mot toalettpapper rör. Diskutera bibelordet och dela in barnen i grupper om två. Be dem att agera ut liknelsen med sina dockor.