mynewspapers.net

Hantverk för "Esra Läs Bibeln Scroll"

Hantverk för "Esra Läs Bibeln Scroll"


Bibeln registrerar hur Esra läsa skriften till israeliterna. Alla samlades för att höra honom, och han stod på en upphöjd plattform så alla kunde se honom. Som han läst, började folket att gråta eftersom de insett de inte hade följt Guds läror. Ezra berättade för dem att vara lycklig eftersom de hade hört skriften och nu visste hur att lyda Gud. Leda din söndag skolklass att göra hantverk att förstärka lärdom av denna historia.

Bibeln bläddra

Göra en skriftrulle som liknar en som Ezra kanske har läst. Ge varje barn en bit vit konstruktion papper. Med en markör, berätta för dem att skriva viktiga lärdomar som Bibeln lär. Sedan berätta för barn att rippa kanterna på pappret och deformationszoner det så att det ser gammal. Låt dem slå samman sina papper och instruera dem att måla pappret med brun akvarell, använder mycket vatten för att späda färgen. När tidningarna är torra, Visa barnen hur man rulla kanterna runt en blyertspenna så de curl inåt. Rulla två kanter inåt tills de uppfyller och knyt en bit garn eller bruna garnet runt bläddringsknappen.

Minnesspel

Israeliterna hade glömt Guds bud eftersom de inte hade hört skriften mycket ofta. När Esra läste det till dem, de kom ihåg. Gör ett memory spel som påminner barnen hur viktigt det är att komma ihåg Guds ord. Ge varje barn 12 Tom indexkort. Berätta för dem att dra sex viktiga budorden av Guds ord på kort--en befallning på varje kort. Instruera dem att göra en dubblett av varje kort. Barn sedan förvränga korten och placera dem ansikte ner på en plan yta att spela traditionella "Minne."

Bibeln bokomslag

Israeliterna insåg det sanna värdet av Guds ord efter Ezra läst dem. Berätta för barnen att vi bör vara tacksamma för Guds ord, alltför. Om du har en grupp äldre barn, låt dem göra bokomslag att skydda sina biblar från att bli smutsig eller repig. För varje barn, skär en bit av filt som är 1 tum högre och ca 6 inches bredare än Bibeln när boken öppnas platt. Ställning känt på Bibeln som ett bokomslag, fällbara överflödigt material inuti täcket som lock. Låt barn sy viftar i locket med en nål och tråd, och sedan låta dem dekorera locket med craft utsmyckningar.

Talande Ezra marionett

Barnen gör en Ezra marionett som påminner dem om hur han talade till folket om skriften. Placera en brun papperspåse så nedre luckan är vänd uppåt. Visa barnen hur man drar Esras överläpp på luckan och underläpp strax under det på sidan av väskan, så när barn öppna påsen och hålla handen inne för att flytta luckan, det kommer att se ut som talar munnen. Berätta för barnen att dra resten av Esras ansikte. Ge dem skrotar tyg att representera sina kläder. Limma garn på toppen av väskan göra hår och sedan rulla en liten bit av vitboken att representera den skrift att rullen och limma den mot marionett.