mynewspapers.net

Hantverk för Bibeln berättelsen om Peter & fisken

Hantverk för Bibeln berättelsen om Peter & fisken


Christian Bibeln berättelsen om lärjungen Peter och mirakulösa fångsten av fisk kan läras genom ett enkelt hantverk att du kan leda barnen i under en Söndagsskolan hour eller under Vacation Bible School aktivitet tid. Peter och andra lärjungarna hade fiskat hela natten utan att fånga någon fisk. Sedan Jesus visade upp och vände denna historia.

Berättelsen

Läs texten i Joh 21 till barnen innan du börjar. Du kan använda en barnbok berättelse eller sammanfatta historien. Enligt den bibliska texten kommer Jesus till stranden på morgonen (efter att han har tagits upp från döda) och ropar till Peter och lärjungarna, säger åt dem att kasta sina nät över höger sida av båten. De gör-- och fånga nät fulla av fisk. Peter drar det netto fullt av fisk till stranden. Peter har en konversation med Jesus efter maten med Jesus, och Jesus ber Peter att föda Jesu får. Med andra ord, vill Jesus Peter att vårda och ta hand om kristna trosfränder. Genom detta samtal kan Jesus Peter vet att han älskar Peter, trots Peters svek mot Jesus tidigare.

Material

Samla in färgade craft papper, sax, markörer, färgade pennor, kritor, googly docka ögon, vita hantverk lim och limstift. Lägga material på en bred, platt arbetsyta så barnen kan rada upp på någon sida av bordet.

Fisken

Leda barnen i att göra fisk av papper. Du kan använda en utskrift mall av en fisk med en tillräckligt bred kropp för att skriva ett namn på den, eller du kan rita en fri form fisk. Klipp ut fisken och dekorera med hantverk leveranser som markörer, färgade pennor och kritor. Limma en googly doll eye i fisk ansiktet med vita hantverk lim. Skriv namnet på barnet på fiskens kropp med en markör.

Nätet

Sträcker sig en net eller gasväv över en anslagstavla och häfta det på plats. Med hjälp av push pins, sticka fisken av barnen till "nätet". Som varje barn förlägger sin fisk i nätet, påminna henne om Jesu begäran av Peter, att ta hand om andra kristna och att följa Jesus resten av Peters liv. Genom denna process, kommer barnet påminnas om Jesu kärlek och bestämmelse.