mynewspapers.net

Hantverk & aktiviteter för spädbarn

Hantverk & aktiviteter för spädbarn


Många tror att spädbarn är för ung för att delta i hantverk och aktiviteter. De tror att spädbarn inte samordnas nog att göra hantverk. Barn så unga som fem månader gammal kan dock njuta av enkel, övervakade aktiviteter. Arbeta på hantverk med spädbarn och småbarn kan vara givande för en vårdgivare som barnet. Hantverk kan vara ett roligt sätt att hjälpa främja barnets fantasi och hjälpa till med hennes utveckling.

Fingerfärg

Hantverk & aktiviteter för spädbarn


En av de enklaste aktiviteter som spädbarn kan delta i är fingerfärg. När finger målning med spädbarn, måste du använda en "färg" som är ätbara. Barnmat, gelé och pudding är livsmedel som är bra att använda. Barn kan måla på höga stolar, bordsskivor och papper. Detta kan bli riktigt rörigt, men kan vara en rolig och lärorik erfarenhet för spädbarn och småbarn. Att kunna skapa och spela med färg kan hjälpa ett barn små och stora muskel utveckling och öga-hand koordination.

Spela deg

Hantverk & aktiviteter för spädbarn


Hemlagad spela degen kan vara roligt för spädbarn och småbarn lika. Det finns många recept för att göra spela degen. En av de enklaste mosa 1/2 dl jordnötssmör, 1/2 dl honung och 1/2 dl florsocker mjölk. Modell hur man gör ett objekt med degen. Låt barnet att hjälpa dig att göra ett annat objekt. Då ge barnet lite deg. Som barnet leker med degen, hjälper aktiviteten henne utveckla kognitiva och motoriska färdigheter.

Ritning

Hantverk & aktiviteter för spädbarn


Att ge spädbarn och småbarn markörer, krita eller kritor är alltid ett bra sätt att stimulera deras sinnen och fantasi. Använd stora bitar av papper. Modell ritningen för barnet och använda olika färger för att stimulera barnets nyfikenhet. Stora markörer och kritor blir lättast för bebisar att hålla. I varmare väder, ta baby eller småbarn utanför. Sitta ner på en betongytan med barnet och låta honom rita med krita på betong.

Saker att komma ihågSäkerheten bör vara den största oro när man gör hantverk och aktiviteter med spädbarn eller småbarn. Vara säker på allt material som används i hantverk är giftfritt. Noga följa barn så att de inte sätta något i munnen som inte bör sväljas. Använda tvättbara markörer när barn ritar. Spädbarn med kritor måste noga övervakas. Kritor kunde bryta och spädbarn kunde svälja dem och kvävas. Alltid vara säker på att testa ätbara projekt med barn. Detta sätt kommer du vara säker på att de har inga allergier mot livsmedel som används. Bara ha kul och tillåta barn att experimentera.