mynewspapers.net

Hantverk & aktiviteter för "Den mycket hungriga larven"

Hantverk & aktiviteter för "Den mycket hungriga larven"


"Mycket hungriga larven" av Eric Carle är en modern klassiker i barnlitteratur. Den här färgglada boken har använts att underhålla och undervisa barn från spädbarnsåldern genom grundskolan. Potentiella poäng av fokus berättelse för hantverk, aktiviteter och andra undervisning möjligheter inkluderar caterpillar livscykel, veckodagar, färger, räkna, sekvensering och mycket mer.

Rörelse och vetenskapLära livet cyklar av caterpillar genom en rörelse verksamhet. Få barn som börjar på huk och kramar sina knän att bilda ägg och sedan vicka och våndas som de står att imitera caterpillar. Har barnen låtsas äta papper blad eller livsmedel från boken. Barnen kan sedan agera ut puppan scenen genom att krypa in i gröna sovsäckar eller under ark som har färgglada sjalar eller tyg skrotar gömd inuti. Slutligen blir barnen fjärilar av popping av väskor, eller lakan, unfurling näsdukar och vifta med dem som vingar.

Collage konst

En grupp barn kan arbeta tillsammans för att skapa en väggmålning eller varje barn kan göra en individuell collage. För en väggmålning behöver du en stor rulle papper hantverk eller banner. För enskilda verk är konstruktion papper passande. Den hungriga larven, livsmedel eller scener från boken kan återskapas genom riva, limning och måla strimlad/trasiga bitar av byggandet eller silkespapper. Förskolebarn kan namnge färger, medan äldre barn kan lära sig grundläggande färglära.

Mat och näring

Ha en picknick med alla de livsmedel som den mycket hungriga larven förbrukar i boken. Barnen kan hjälpa skriva menyn shop för livsmedel eller lägga ut dem på picknick. Unna en caterpillar kaka gjord från cupcakes barn. Äldre barn kan hjälpa dekorera cupcakes och bygga caterpillar med dem. Diskutera livsmedelsgrupper, friska delar och modifierade livsmedel pyramiden. Du kan också prata om varför caterpillar antagligen fått ont i magen på lördag.

Historien sekvensering

Hantverk & aktiviteter för "Den mycket hungriga larven"


Lära berättelse sekvensering och tomten medan crafting genom att skapa en flip bok, kände styrelsen eller magnet ombord. Skriv ut och färg eller dra delar av historien. En flip bok, skapa bilder på tjockt papper och använda ett hål på varje. Har barnen bifoga bilder i ordning med garn eller en lösblad ring genom hålet. Laminat stock kortbilder och sätta magneter på baksidan för storyboarding på en styrelse. Skär de caterpillar och mat formerna av färgglad filt att låta barn att återberätta historien på en flanell styrelse.