mynewspapers.net

Hantering av hälso-och kvalifikationerLiksom alla företag kräver vårdinrättningar god förvaltning skall fungera effektivt. Hälso-och chefer ansvarar för att planera och övervaka leveransen av hälso-och sjukvårdstjänster på sjukhus, vårdhem, öppenvården vård, hem hälso-och tjänsteleverantörer och andra vårdinrättningar. De kan hantera personal, patient antagningen, budgetfrågor och anläggning operationer. Vissa hälso-och chefer är specialiserade och köra specifika kliniska avdelningar, medan andra hantera hela anläggningar. På grund av den breda omfattningen av sitt ansvar, måste hälso-och chefer uppfylla särskilda kvalifikationer för att finna sysselsättning.

Utbildning

De flesta hälso-och chefer har en magisterexamen i health services administration, offentlig förvaltning, långsiktig vård administration eller företagsekonomi. Vissa kan ha en universitetsexamen i medicin och hälsa också. För nybörjar positioner i hälso-och sjukvård förvaltning eller anställning på en mindre vårdinrättning, kan en kandidatexamen vara acceptabelt. En magisterexamen kanske dock så småningom krävs för avancemang möjligheter. Studenter som är intresserade av en karriär inom hälso-och förvaltningen bör ta kurser i sjukhusledning och organisation; redovisning och budgetering; hälsoekonomi; mänskliga resurser. hälsoinformationssystem; etik. och hälso-och sjukvård lagstiftning.

Erfarenhet

Arbetsgivarna föredrar oftast att hyra hälsovård chefer som har administrativ erfarenhet inom vård-området. Kandidater med en magisterexamen börjar vanligen som avdelningschefer eller i andra övervakande befattningar. Vissa sjukhus och faciliteter kan erbjuda hemvist och fellowship positioner för doktorander i hälso-och administration eller ett angränsande område som tillåter individer att få erfarenhet i fältet innan du kommer till en högre position. Kandidater med en kandidatexamen kan börja som en administrativ assistent eller institutionen huvud assistent. Förutom att få erfarenhet på ett sjukhus, kan individer intresserade av en karriär som en hälso-och manager hitta nybörjar positioner på vårdhem, kliniker, grupp metoder, psykisk hälso-och sjukvård eller konsultföretag.

Licensieringen

Hälso-och chefer som kör vårdhem måste ha en licens. I de flesta stater innebär det att ha en kandidatexamen, deltar i en statligt godkänd kurs, framgångsrikt slutföra en licensiering examen och med fortbildning kurser under hela deras karriär. I vissa stater måste hälso-och chefer som arbetar i biträdd levande faciliteter också ha en licens.

Färdigheter

Hälso-och chefer måste vara goda ledare eftersom de ansvarar för motiverande stora staber. Eftersom de gör många viktiga beslut, måste de också ha goda analytiska tänkande färdigheter och vara fördomsfri nog att överväga olika synpunkter. Hälso-och chefer måste också ha stark kommunikationsförmåga och kunna hantera svåra situationer med lyhördhet och flexibilitet. Det krävs också kunskaper i ekonomi och IT.