mynewspapers.net

Handtvätt spel för barn

Handtvätt spel för barn


Handtvätt är en av de första hälsan och hygien lektioner barn kommer att lära sig; en lektion som inte är viktigt bara vid en ung ålder men hela livet. Barn lär sig bättre när de har roligt, så spelar handtvätt spel är ett underhållande sätt att informera dem om vikten av handtvätt.

Överföring

Visa barn hur snabbt bakterier kan spridas genom enkel röra. Få en grupp barn hemma eller i skolan för detta spel. Häll lite glitter på ett barns händer och ha honom skaka hand med ett annat barn. Har barnen gå runt gruppen skakar hand med varandra. Be barnen att titta på sina händer och se hur mycket glitter överfördes till var och en av dem efter flera minuter.

Hand lins

Med ett förstoringsglas, barn kommer att kunna se karta över sina händer: varje linje, veck och skreva. Håll ett förstoringsglas till ditt barns hand och Visa henne alla platser bakterier kan dölja. Hjälpa henne att göra en hand skriva ut, genom att tillämpa ett tunt lager färg till sin handflata och fingrar och placera handen fast på konstruktion papper. När hon lyfter det, kommer hon att kunna se vilka rader som ska ut hennes hand karta. Dessa är de platser hon behöver för att nå samtidigt tvätta händerna.

Reser bakterier

Många barn lär sig bäst genom att se, vilket gör reser bakterier spel en effektiv lektion i handtvätt. Genom att använda babypuder, Visa vad som händer när bakterier färdas genom i luften. Satte lite babypuder inne om handflatta av din hand och blåsa på den samtidigt låtsas att nysa. Har ditt barn klocka som pulvret färdas genom luften och inte försvinner tills det träffar en fast yta.

Handtvätt sång

Välj en låt som varar cirka 20 sekunder och har ditt barn sjunga den låten varje gång han tvår sina händer. Några låtar som sist lämplig mängd tid och är lätt för barn att använda inkluderar deras ABC; "Happy Birthday" sjungit två gånger. "Yankee Doodle"; eller "Twinkle, Twinkle Little Star" Denna verksamhet kommer att få ditt barn intresserad tvår sina händer, samt få honom brukade Tvätta grundligt under en längre tid.