mynewspapers.net

Handskrift regler för papper och penna grepp Position

Handskrift regler för papper och penna grepp Position


Handskrift är del av en persons personlighet och är unikt på något sätt. Förutsatt att handskriften inte är oläslig, kan du läsa en annan persons handskrift eftersom det finns igenkännliga konsistenser. Grunderna som människor kommer att utveckla sin egen hand undervisas i tidig barndom, och det finns vissa grundläggande regler och principer för dem som vill lära ut den.

Motoriska färdigheter

Unga studenter bara lära sig att skriva har bara utvecklat finmotorik som krävs för att göra detta. De är också i lättpåverkad ålder när vanor de utvecklas som hänför sig till skrift blir befäst och svåra att bryta senare. Patienten, vänliga instruktioner som tar hänsyn till variationer i motor kompetensutveckling bland barn är nödvändigt att effektivt lära den första kritiska färdigheten: gripande penna.

Greppet Progression

Barn mellan 12 och 18 månaders ålder normalt kan greppa en penna eller kritor med en palmar-supinate grepp, det vill säga med penna inneslutna i näven, punkt vänd bort från tummen. 2-3 år, kan de normalt lär sig den digital-pronerar grepp, det vill säga penna i en enlongated halv näve, med den punkt som sträcker sig ut från tummen och pekfingret. När de är 3 1/2 till 4 år gamla, kan barn normalt hålla pennan statiska stativ. Statiska stativ liknar standard stativ greppet de flesta vuxna använder, med penna från tummen, pekfingret och långfingret och baksidan av penna sträcker sig över webben i handen. Med statiska stativ göra de återstående fingrar och hälen vistelsens hand kontakt med skrivytan för stabilitet och fingrar det mesta av arbetet. Mellan 4 och 6 år, lärare kan förvänta sig barnet till master dynamiska stativ, med penna peka sträcker sig från tummen, pekfingret och långfingret, med hand endast lätt vidröra skrivytan och arm kör de flesta av skriva motioner. Dynamisk stativ ger författare smidighet att skriva i kursiv snabbare.

Sittplats

Den idealiska ergonomiska hållningen för den unga författaren sitter med fötterna platt på golvet, övre benen och bålen i rät vinkel till en annan, huvudet upprätt och underarmarna vilar på kanten av skrivytan. Skrivytan bör fastställas så att när barnets hand vilar på skrivbord ytan, hennes armbågar hänga till hennes sidor med endast en liten vinkel. Den perfekta ytan är något lutande, lägre sida närmaste författare, så ytan på pappret uppfyller den naturliga vinkeln i barnets blick medan hon sitter upprätt.

Papper Position

Papper bör placeras i en vinkel som motsvarar barnets dominerande hand. För högerhänta barn, bör papper inte något till höger, så när barnet skriver från vänster till höger, lutningen på papperet motsvarar den naturliga bågen av underarmen från vänster till höger. Omvänt, om barnet är vänsterhänt, papper bör luta något till vänster. Vänsterhänt författare kommer ofta krypa deras skrivande hand över toppen av raden skriftligt så att handen inte dölja strömmen av bokstäver som de skriver.