mynewspapers.net

Handledning för vektor övertoningsfyllningar i Photoshop

Handledning för vektor övertoningsfyllningar i Photoshop


De flesta bilder är bitmapp-baserat, vilket innebär att de använder ett rutnät av pixlar för att skapa bilden. Om rutnätet är förstorad förlorar bilden kvalitet. Vektorgrafik med matematiska formler kan skapa olika former, så att bilden kan förstoras utan att förlora sin kvalitet eller klarhet. Du kan skapa många typer av vektorformer i Photoshop som du sedan kan fylla med en övertoning eller ett mönster. Om du senare behöver ändra storlek på formerna, behåller de samma kvalitet och skärpa.

Instruktioner

• Klicka på en av formverktyg i verktygsfältet, som den "rektangeln" eller "Ellips" verktyg. Klicka på knappen "Formlager" i baren "Alternativ" om det inte är markerat. Detta skapar ett nytt lager för varje form.

• Klicka och dra i duken till skapa en ny form och släpp musknappen för att rita det på duken. Hålla ned "Shift" knappen gör en perfekt cirkel och styra vinklarna.

• Klicka på formlagret på panelen "Lager" att markera lagret.

• Klicka på "Lager" i det övre verktygsfältet och välja "Layer Style" och "Gradient Overlay."

• Välj färger, vinkel och andra alternativ i fönstret "Layer Style" alternativ. Alternativen kommer att förhandsgranska i duken. Klicka på "OK" när du är klar.