mynewspapers.net

Handikapphjälpmedel för hundar

Handikapphjälpmedel för hundar


Handikapphjälpmedel för hundar är nästan uteslutande för ökad rörlighet, som ofta är nedsatt på grund av genetiska defekter, bilolyckor eller degenerativa sjukdomar. Hundar kan finna det svårt att få upp och ner trappor eller möbler eller bakkvartsparterna kan vara helt förlamad. Ramper, trappor och rullstolar är typiska förflyttningshjälpmedel för hundar.

Ramper och trappor

Eftersom hundar ålder, utveckla de ofta höftledsdysplasi eller artrit, vilket gör det svårt att förhandla trappan eller språng upp på sängar eller soffor. Ramper och trappor är två förflyttningshjälpmedel som underlättar klättrande trappan och nå möbler.

Rullstolar

Hundar kan bli delvis förlamad på grund av att ha blivit påkörd av en bil eller från en degenerativ genetisk sjukdom som intervertebral skivan sjukdom. I dessa fall, specialiserade rullstol för hundar--vanligtvis en tvåhjulig vagn av en sele eller sadel design--hjälpa skadade djuret att röra sig lätt.

Hörapparater

Du kanske undrar varför döva hundar inte får hörapparater eller ens cochleaimplantat. Som Dr. George Strain från Louisiana State University påpekar, dessa enheter är dyra och hundar kommer inte tolerera eller dra nytta av dem. De flesta hundar lätt anpassa sig till en förlust av hörsel, förlitar sig på synen och lukten istället.