mynewspapers.net

Händerna är löst på en tysk gökur

Händerna är löst på en tysk gökur


När klocka händer lossnat på din gökur, är det nästan alltid resultatet av felaktig lindning av händerna. Klocka händer är mycket ljus, sköra och böj lätt. När du ställer in klockan ibland böja du händerna omärkligt. När händerna gör nästa revolution, kontakta de varandra. Redskap som klocka hålla vänder och det snurrar av splines på händerna där de passar över axeln. Detta resulterar i strippad ut klocka händer som behöver bytas. Du kan köpa ny klocka händer vid en hobby butik eller beställa dem på nätet.

Instruktioner

• Dra åt den lilla ratten på framsidan av gökur händerna med fingrarna. Det är vredet i exakta centrum som håller båda händerna till axeln. Om händerna verkar stram, vänta 24 timmar, kolla klockan då och då för att se om händerna har kontaktat varandra.

• Kontrollera tiden. Kolla klockan händerna genom att flytta dem något med fingrarna. Om klockan har förlorat tid eller händerna är fortfarande lös, ta bort ratten i centrum av händerna genom att vrida det moturs tills vredet lossnar.

• Skriv ner tiden. Ta tag i första handen, minutvisaren, och lyfta den från riggen. Under som, det är en liten nöt, skruva loss muttern, skjut den från riggen och sedan lyfta timvisaren från riggen.

• Släppa nya timvisaren tillbaka på axeln av din gökur. Det kan ha ett fyrkantigt hål i handen som passar över ett torg sittande på axeln. Se till att du installerar den på samma sätt som den gamla som lossnade. Skruva fast muttern igen.

• Placera minutvisaren tillbaka på, ovanpå muttern. Det kan ha små sågtandade splines som håller den på plats, se till att splines justeras med varandra och glida den på axeln med hänvisning till den tid som du skrev ner. Skruva fast muttern igen.