mynewspapers.net

Hand om Rag toppar på konvertiblerEn trasa topp är mjukt, duk taket av en cabriolet. Eftersom rag toppen är gjord av behandlat tyg, kräver det regelbunden rengöring med milda tvättmedel och icke-slipande borstar eller dukar. Rag topp konvertibler har oftast en mjuk vinyl bakruta som viks med taket som kräver regelbundet underhåll så det inte gult. Rengöring upp en gång i månaden bör vara tillräckligt för att förhindra fläckar från inställning eller försvagning tyget.

Instruktioner

• Öppna fack där rag upp lagras när taket är nere. Bifoga en borsttillbehöret till din sugslang och når ner i fack att suga upp damm.

• Få inne i bilen och sätta högspänningsnätet topp upp. Lyssna efter någon gnisslande ljud från rag toppen. Om du höra gnisslande ljud, tillämpa en fordonsindustrin smörjmedel som är säkert för interiörer på lederna där rag toppen möter ramen för bilen.

• Ta dammsuga inne i bilen medan toppen är upp. Använd borsttillbehöret vakuum insidan av rag toppen, med speciell uppmärksamhet på de platser där toppen veck vid förvaring. Damm tenderar att ackumuleras i dessa veck.

• Sätta upp bilen Fönstren och stänga dörrarna. Fyll en hink med vatten och diskmedel-fri bil schampo enligt paketet riktningar.

• Våt ner rag toppen med en trädgårdsslang. Doppa en mjuk borst klädsel borste i hinken och skrubba ytan av rag upp för att ta bort fläckar och damm. Eftersom automotive schampo är samma produkt du använda för att rengöra resten av bilen, kan du göra detta när du regelbundet tvättar din bil. Skölj de trasa med trädgårdsslangen.

• Torr trasa toppen med en luddfri handduk. Lägga handduken på ytan av duken och låt det suga upp vatten, i motsats till skura duken torr.

• Spraya några återstående fläckar med ett milt allrengöringsmedel rengöringsmedel och torka av dem med scrub pensel.

• Blöt ner en mikrofiberduk med rent vatten. Torka av fönstret mjuk vinyl, går i en riktning och sedan vända trasan över och rör sig i motsatt riktning. Upprepa på insidan av fönstret.