mynewspapers.net

Hand, mul- och klövsjuka i småbarn & hur man lindra smärtan

Hand, mul- och klövsjuka i småbarn & hur man lindra smärtan


Hand, mul och klövsjuka är en virusinfektion som är vanligt hos små barn. Vanligtvis karakteriseras det av sår i munnen och ett utslag på händer och fötter. Andra symtom är feber, halsont och irritabilitet (hos spädbarn och småbarn). Det finns ingen behandling för hand mul och klövsjukan, och den försvinner oftast inom 7-10 dagar, men det finns några sätt att hjälpa till att lindra smärtan ditt barn erfarenheter med denna sjukdom.

Instruktioner

• Ge ditt barn en muntlig bedövningsmedel att lindra smärtan av munsår. Du kan hitta muntlig bedövningsmedel, oftast i form av munvatten, på apoteket eller de kan förskrivas av din läkare. Om detta inte fungerar, pediatriska formuleringar av smärtstillande som Tylenol eller Motrin kan hjälpa till att lindra obehag samt. Ge inte acetylsalicylsyra till ditt barn.

• Ge ditt barn Popsicles, freezies eller is chips att suga på och mata kall mjuka livsmedel som glass. Dessa livsmedel kommer att inte kräver mycket tuggande och svalna och hjälpa till att lindra smärtan av sår i munnen.

• Ge ditt barn kalla drycker att dricka mjölk eller vatten, men undvika sura drycker som fruktdrycker eller läsk. Dessa kommer att irritera sår och orsakar mer smärta. För spädbarn, prova att mata vätskor med en kopp, en sked eller en spruta i stället för en flaska, som suger kan vara smärtsamt och kommer att irritera munsår.

• Skölj ditt barns mun med varmt vatten efter måltid. Om ditt barn är gammal nog att skölja flytande runt munnen utan att svälja det, Använd salt vatten (1/2 tsk salt till 1 kopp varmt vatten) att skölja flera gånger varje dag. Saltvatten kan hjälpa till med smärta och minskar inflammation av sår i mun och svalg. Seattle barnsjukhus rekommenderar med 1 tsk flytande antacida som ett munvatten efter måltider för att hjälpa till med smärtsamma sår i munnen för barn över 4 år. För yngre barn och småbarn, lägga en halv tsk antacida framför munnen efter varje måltid.