mynewspapers.net

Hand grädde recept

Hand grädde recept


Dina händer är i konstant användning och ofta exponeras för elementen. Från att hålla rattar att diska, sätta händerna upp med massor av missbruk. Det är inte ovanligt för människor att uppleva torr hud på händerna, även om de har fet hud överallt annars. För en budget-vänliga och effektiva sätt att behandla torra händer, försök piska upp några hemmagjord handkräm.

Grunderna

Hemgjord Handkrämer skapas med en mängd olika mjukgörande ingredienser. Även om rena oljor som olivolja, kan hjälpa återfukta händer, tenderar de att känna sig fet. Handkrämer och lotion kommer i en krämig stat för att undvika att fet känsla. Krämig staten är skapad med krämig baser, som vispad oljor eller naturliga butters. Vax är vanligen till för att binda samman ingredienserna och ge krämen en tjock konsistens. Extra ingredienser bidra till doft, vitaminer och mineraler för att göra grädde mer lyxig. Många hemlagade Handkrämer tenderar att vara på den hårda sidan och fungerar inte bra med pump flaskor. De är fortfarande mjuka nog att doppa i, men för tjock för att röra sig smidigt upp en tunn pumpen rör. Använd små, rundade burkar med lock som passar tätt för att lagra din hemmagjord handkräm. Dessa behållare kan hittas på de flesta skönhet leverans och hantverk butiker.

Hand grädde recept

För en super billigt och lätt hand grädde kan du göra hemma, öppna upp ett paket med vegetabiliska förkortning. Vegetabiliska förkortning är i huvudsak bara oljor som har piskats till ett fast tillstånd. Du kan använda en liten sandskädda av vanlig förkortning som en effektiv daglig handkräm för att bekämpa torr hud. Om du vill ha något lite finare, försöka skrapa 1/2 kopp förkortning i en ren behållare. Tillsätt 10 till 12 droppar av din favorit väldoftande olja som mandel, och blanda väl. Du har nu en extremt billig, lätt parfymerad handkräm. För en mer sofistikerad hand cream recept, redo en dubbel panna på spisen på låg värme. Tillsätt 2 msk bivax, 1/4 dl kakaosmör och 1/4 kopp aprikoskärnolja olja till dubbel panna och låt smälta, rör om ofta. När smält, ta bort pannan från värmen och rör långsamt i doft oljor. Prova att göra dina egna dofter, eller bara lägga 3 droppar vanilj och 5 droppar mandel doftande oljor. Häll blandningen i en ren behållare och låt svalna. När svalnat, har du om 1/2 kopp hemmagjord handkräm. Du kan justera den sofistikerade hand cream receptet genom att ändra ingredienserna lite. Till exempel, istället för att använda kakaosmör, kan du prova sheasmör. Stället aprikoskärnsolja, kan du använda avokado, mandel, jojoba, eller vitamin E olja. När det gäller doft, kan du göra vad du vill. Göra det som starka, lätta, enkla eller komplexa som du önskar. Prova istället för vanilj och mandel olja, 2 droppar apple doftande olja, 2 droppar orange, 2 droppar kanel och 2 droppar citron.