mynewspapers.net

Håltagning för Counter handfatOm du vill installera en ny diskho, är storleken på hålet i räknaren mycket viktigt. Det finns olika håltagning för varje handfat och kran. Det finns ett hål borras i disken för att montera diskbänken och hål borras in i diskhon eller counter topp att installera kranen. Storleken på dessa hål beror på storleken på handfat och kran.

Diskbänk hål dimensionering för kranar

Sänkor har olika hål förborrade för olika typer av kranar. När du köper en diskbänk, matcha kranen du tänker installera hål storlek. Om det är en single-hole kran, välja en enstaka hål diskbänk--en med ett enda hål borras i centrum. Om kranen är en standard centrum-set kran, krävs en med ett centrum-set kran hål. På en utbredd kran krävs en uppsättning av utbredd monteringshålen korrekt montera fixturen. Diskbänken monteringshål måste rikta in kranen monteringshål. Du kan borra egna hål i en diskbänk med en hål såg dimensionerade för att passa kranen. Eller borra hål i bänk, beroende på storleken på diskbänken.

Sink fästhål

Sänkor montera i din disken, så när du installerar diskbänken måste du skära ett hål i räknaren. Storleken på hålet beror på diskbänken är dimensioner. Standard diskhon är 22 av 30 inches med en bassäng som är 8 inches djupt. Hålet skär i diskbänken motsvarar dessa dimensioner. Standard diskhon har en kant runt bassängen. Detta rim är ungefär 2 inches bred och det vilar på disken när diskbänken installeras inuti den. Hålet är därför skära mindre än den totala bredd och längd på lavoarens kant, för att kunna hålla diskhon på plats. Detta är inte sant för alla sänkor, emellertid.

Undermonterade sjunker

Undermonterade sänkor installera under bänk. De har en kant runt toppen som är ca 1 tum bred, men fälgen inte är utsatt och inte sitter ovanpå räknaren. Skär ett hål för en Undermonterade diskbänken kräver mer precision och en klar kant, som kanterna på diskbänken hålet är synliga. Hålets storlek för diskbänken är exakt samma storlek som diskhon bassängen i installationen. Kran håltagning förblir desamma men kran monteringshålen är skuren i disken, inte diskbänken.

Förkläde diskbänkar

Ett förkläde diskbänk är en Undermonterade diskbänken med den främre sidan av bassängen utsatt. Detta diskbänk hål skärs i den främre halvan av bänk. Det är samma storlek som handfatet men snittet går precis upp till kanten av bänk. I huvudsak är diskbänken hålet mer av en lucka som skär in i counter-topp. Eftersom detta är en Undermonterade diskbänken, snittet kräver en exakt, färdig kant och görs vanligtvis med en router. Kran hål klipps in i counter-topp och inte genom diskbänken själv.