mynewspapers.net

Hälsosamma måltider för barnDet är viktigt för barn att inte bara äta hälsosam mat, men också för dem att lära sig grunden för att äta hälsosamt. Om barnet är i förskolan eller bara början ange gymnasiet, kan sunda vanor läras i alla åldrar. Äta hälsosamt i tidig ålder kommer förhoppningsvis uppmuntra barn att äta närings och välbalanserade måltider när de blir äldre.

Familjens mat

Planera måltider runt tiden med familjen, eller när du tror att hela familjen kommer att vara närvarande för måltiden. Föräldrar som deltar i familjens mat kan ge en positiv förebild för de barn som lär sig på sunda matvanor och kan uppmuntra barn att göra samma sak. Äta hälsosamma måltider som innehåller hela korn, magert kött, fisk, fjäderfä, kan frukt och grönsaker hjälpa leda till positiv måltid förberedelse i framtiden. Under måltiderna, stänga av TV: n och sitta runt bordet för att Aktivera familjens kommunikation.

Experimentera

Låta barn att experimentera i köket för att lära sig hur hälsosamma måltider tillagas. Istället för att ge barn en pop-tart eller sockrade flingor till frukost, skär upp några bitar av frukt att gå med en skål med havregrynsgröt eller hela korn spannmål med lågt kaloriinnehåll mjölk. Under mellanmål, bistå barnet i köket och uppmuntra att välja frukt eller en fullkorn snackbar över en påse chips. Låt inte barnet bli full på snacks som kan avskräcka dem från att äta en välbalanserad måltid senare under dagen. Låt barnet hjälpa förbereda näringsmässiga luncher och middagar för hela familjen. Experimentera med olika kryddor eller såser som kan påverka barnet att prova ett livsmedel som han inte kan har smakat innan.

Minska frestelsen

Hjälpa barn att minska frestelsen. De flesta barn kan begära en barnens måltid i stället för en hälsosam middag som utarbetats av föräldrar. Äta måltider på språng är OK ibland men barn behöver veta att äta en sund och välbalanserad måltid kan förhindra ytterligare komplikationer när de blir äldre. Förklara att måltider hög i fett, söta snacks och läsk kan en dag som leder till dem blir överviktiga, eller ens feta. Uppmuntra barnet att äta livsmedel som är grillat, bakad eller kokt, inklusive en rimlig del av grönsaker eller pasta. Kanske att kompromissa ibland kan hjälpa barn äta hälsosammare. Låt barnet äta det snabbmat hamburgare han tigger om, eller order av kyckling nuggets, emellertid, ersätta frukt för sidan beställa av pommes frites.

Planera framåt

Planera för dessa tider när greppa något lätt och snabb, maj inte nödvändigtvis vara friska. Lager kylskåp med äpplen, apelsiner, päron och vattenmelon för lätt att ta mellanmål för barn. Skär upp selleri och morot pinnar och plats där barn kan lätt nå för dessa i stället för något mindre hälsosamt. Lager i skafferiet med hela korn spannmål, havregryn och ljus sirap för en snabb frukost fix. Förvara grönsaker som bönor och broccoli gott för en lätt sida skålen. Frysa kyckling, magert kött och fjäderfä i lätt att öppna paket för snabb middag.