mynewspapers.net

Hälsosamma frukt & vegetabilisk diet

Hälsosamma frukt & vegetabilisk diet


Det finns många Dieter där ute, kan inget slå en grundläggande kost bestående av färsk frukt och grönsaker. Dessa vegetabiliska livsmedel kan öka hälsa, stöd i viktminskning och öka energi. En frisk frukt - och vegetabiliska kost är också lättare att hålla med i det långa loppet än krasch kostvanor.

Fördelar

En kost bestående av främst frukt och grönsaker kan minska risken för hjärtsjukdomar, cancer, högt blodtryck och problem med magen, enligt uppgifter från Harvard School of Public Health. Äta dessa naturliga hälsa-boosters kan också minska beroendet av vitamintabletter, eftersom frukt och grönsaker är packade med näring.

Protein

En frisk frukt och grönsaker kost bör fortfarande innehålla protein, som hjälper till att bygga muskler. Bönor är en utmärkt källa av naturliga vegetabiliska proteiner och finns i många varianter så kosten inte behöver bli monotont. Oavsett om det är tofu från sojabönor, hummus från kikärter eller bara en trevlig böna soppa eller linser gryta, finns det oändliga sätt att inkludera tillräckligt med protein i din kost för att hålla din kropp frisk.

Fetter

De flesta frukter och grönsaker är naturligt låg fetthalt, men kroppen kräver en minimal mängd fett för optimal hälsa. Med oliv eller raps olja laga mat kan lägga till en bra typ av fett som upprätthåller en hälsosam kolesterolnivå. Lägga till nötter som valnötter eller mandel i en ätande plan kan också öka bra fetter i kroppen. Håll dig borta från transfetter, som ofta finns i bearbetade livsmedel eller som används för att fritera mat, dessa typer av fetter kan orsaka problem med kolesterol, hjärta hälsa och viktökning.

Effekter

Efter en frisk, växtbaserade diet kan ha många trevliga biverkningar. Om du vill gå ner i vikt, är en ätande plan baserat på frukt och grönsaker en logisk, hälsosamma alternativ. Äta hälsosamt: du kan gå ner i vikt, har mer energi, klarare hud, starkare hår och naglar, ett bättre minne och, kanske bäst av allt, ett potentiellt längre liv.

Överväganden

Om du funderar på en diet baserad på frukt och grönsaker, är en gradvis strategi bäst. Gradvis byte från bara skräpmat till sallader och frukt underlättar inte bara in kroppen i bättre hälsa, gör det näringsmässiga äta en lättare vana att hålla. Äta en mängd olika vegetabiliska livsmedel garanterar att du får alla nödvändiga vitaminer och mineraler.