mynewspapers.net

Hälsosam viktminskning framgång

Hälsosam viktminskning framgång


Fad och mycket lågt kaloriinnehåll kost hävdar att människor kan snabbt kasta pounds, men när du återgår till att äta en normal, vardagliga kost, dessa pounds kommer tillbaka, lämnar du inte närmare till sant viktminskning. Hälsosam viktminskning händer långsamt och stadigt. Det bästa sättet att behålla en normalvikt för din ålder och höjd är att följa en näringsrik ätande plan och att utöva.

Tidsram

När människor vill gå ner i vikt, vill de oftast göra det snabbt. Precis som övervikt inte kommer på natten, är det inte möjligt att kasta denna vikt på ett sunt sätt i en mycket kort tidsperiod. Hållbar viktminskning sker långsamt. Bevis av vikt förlust studier visar att en stadig och gradvis förlust av 1 till 2 kg per vecka är mer benägna att mötas med framgång än följande krasch kostvanor som lovar en 10-lb. viktminskning i en vecka. För att bibehålla hälsosam viktminskning, är det viktigt att du följer en väl balanserad, näringsrik ätande plan och motion regelbundet för livet. Sann Konditionen handlar inte om bantning och begränsa kalorier för en månad eller två.

Fördelar

Fördelarna med att följa en hälsosam viktminskning plan inkluderar: rimlig vikt underhåll, bättre humör, förbättrad hälsa och minskning av hälsa riskfaktorer såsom hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Även att förlora 5-10 kan procent av kroppsvikten förbättra en persons hälsa.

Hälsosam kost

Skära ned kalorier verkar självklart, men det är också viktigt att passa fysisk aktivitet i de flesta dagar. En lb. är lika med 3 500 kalorier, så här många kalorier måste minskas för att förlora en pund. Detta kan ske genom kalori begränsningen eller bara utöva, men den mest hälsosamma metoden är att kombinera dessa två. Ett hälsosamt ätande plan består av färsk frukt, grönsaker, fullkorn, magert kött, låg fetthalt mejeriprodukter och tillräckliga mängder vatten. Det finns inte en enda ätande plan som anses vara perfekt och lämplig för alla människor; Det är mer viktigt att kosten är hjärtvänlig och lägre i kalorier.

Träning

Motion bör bestå av konditionsträning plus viktbärande aktiviteter. Department of Health and Human Services föreslår en tidsperiod mellan 1 timme och 15 minuter och 2 timmar och 30 minuter varje vecka av aerobisk aktivitet, beroende på intensiteten i träningen. Aktiviteter inkluderar simning, jogging, raska promenader, löpning, cykling, rodd och aerobics. Styrka utbildning på minst två gånger i veckan bygger muskler, som i sin tur bränner fler kalorier eftersom muskelvävnad använder mer kalorier som fett.

Överväganden

Alla som har lett en stillasittande livsstil och/eller är mycket överviktig bör rådgöra med sin läkare innan du tar del i ett träningsprogram. En läkare kan ge råd vilka rutiner är säkra. I stället för att närma sig en viktminskning plan som en kortsiktig diet, titta på det som en livsstil för att uppnå framgångsrik och hållbar viktminskning.