mynewspapers.net

Hälsosam mat att äta för viktminskning

Hälsosam mat att äta för viktminskning


Säker och effektiv viktminskning är rotad i hälsosam kost ändringar. När du börjar din viktminskning resa, tycker om de typer och smaker av mat du gillar nu och planera måltider och snacks som är hälsosamt för dig, stöder din viktminskning och smak bra. Välj från ett brett utbud av hälsosamma livsmedel för viktminskning.

Frukter

Frukterna är de behandlar naturen gjort för dig. Sötad med naturligt socker, är frukt fulla av vitaminer, fibrer och antioxidanter. Försök att äta en till två portioner frukt varje dag. En bit frukt är ett välsmakande morgonen mellanmål och ett kalori fynd jämfört med wienerbröd eller munkar. Blandning fryst frukt med yoghurt för en hälsosam, kalorifattig frukost. Välj frukt till efterrätt. Skär ett äpple eller päron, strö över kanel eller muskot och mikrovågsugn tills mört och saftigt.

Grönsaker

Sträva efter att äta 2-3 koppar grönsaker varje dag. Grönsaker är ett bra sätt att tillfredsställa din hunger för minimal kalorier. Äter en mängd olika färgglada grönsaker varje dag. Soppa är en rejäl start till någon måltid. Skär upp och stekt zucchini, brysselkål, butternut squash, sötpotatis och rödlök och fylla din tallrik med dessa grönsaker som en säng för ditt protein. Mellanmål på rå paprika och tomater doppad i hummus. Sub ut din taco skal med skarpa, C-vitamin-packade kålblad.

Magert Protein

Äta (5 till 6 oz.) 140-170 gram protein varje dag. Magert protein är lägre i kalorier än mer fettig kött. Lax, sill och annan fisk ger omega-3 fettsyror. Bönor, linser och tempeh är viktigt vegetariska källor till protein. Keso och yoghurt lägga kalcium till din diet.

Korn

Fullkorn ger dig fiber, en känsla av fullkomlighet och viktiga B-vitaminer. Välj fullkornsprodukter så ofta som möjligt. Många pasta och bröd är gjorda med hela korn mjöl. Äta havregryn eller hela korn spannmål till frukost. Experimentera med obekanta korn, som quinoa, bulgar och hirs. Kombinera kokt korn med hackade grönsaker och kyla för en rejäl, näringsrik sallad.