mynewspapers.net

Hälsosam kost för hudvård

Hälsosam kost för hudvård


En hälsosam kost är i slutändan ditt första och bästa skin care investeringar. Desto friskare din diet det är, desto mindre kan du hitta du behöva investera i dyra hudvårdsprodukter. Medan du fortfarande behöver att hålla huden ren och återfuktad, är en hälsosam kost det bästa första steget kan du ta i någon hudvård regim.

Komponenter

En hälsosam kost innehåller många komponenter som din kropp behöver för att bibehålla frisk hud. Bland dessa komponenter är protein, fett, vitaminer, mineraler, antioxidanter och mikronäringsämnen. Innehåller en mängd livsmedel i din kost är det bästa sättet att säkerställa att du får alla de näringsämnen som kroppen behöver för att bibehålla frisk hud. Eftersom varje kropp är olika, är det omöjligt att ge en generell mat plan som passar varje persons behov. NHS val rekommenderar emellertid innehåller livsmedel från var och en av de grundläggande livsmedelsgrupper att upprätthålla en hälsosam, balanserad kost och att konsumera minst fem portioner frukt och grönsaker varje dag.

Fördelar

Den största hud vård fördelen du får från att upprätthålla en hälsosam kost är förebyggande av infektion. Huden är kroppens första försvarslinje mot skadliga bakterier, virus och annat smittsamt material. Vissa vitaminer såsom vitamin A och niacin, är mycket viktiga i utvecklingen av frisk hud. C-vitamin hjälper sår läka och, enligt MayoClinic.com, kan bidra till att upprätthålla yngre hy. Dr John Wolf Baylor College of Medicine påstår att resveratrol, en antioxidant som finns i druvor, blåbär och Granatäpplen, kan bromsa åldrande av huden och kan även förhindra att vissa hudcancer.

Brister

Balans är nyckeln till en hälsosam kost att bibehålla frisk hud. Om du lämnar ut vissa typer av livsmedel, och därför vissa näringsämnen, kan det ha en negativ inverkan på huden. Inte äta tillräckligt olika livsmedel för att förse alla nödvändiga näringsämnen kan leda till ett tillstånd som kallas undernäring, enligt Merck Manual på hälsa och åldrande. Undernäring kan göra din hud torr, tunna och saknar flexibilitet. En brist på vitamin C, till exempel kan leda till grov hud och lätt blåmärken, enligt MedlinePlus, en webbplats Publicerad av National Institutes of Health.

Kosttillskott

Du kanske frestas att ta kosttillskott för att öka de positiva hälsoeffekterna av ett visst näringsämne. Det är viktigt att komma ihåg att även kosttillskott kan vara ett bra sätt att ta itu med brister eller ge huden en extra boost, de kommer med vissa risker. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, vissa kosttillskott kan störa läkemedel och kirurgi, eller kan innebära en risk för en toxisk överdosering. Prata med din husläkare innan du bestämmer dig att lägga till eventuella kosttillskott till din hudvård regim.

Missuppfattning

Enligt Wolf är det en vanlig missuppfattning att fet mat eller choklad kan få dig att uppleva en akne breakout. Denna tro har inga vetenskapliga studier att backa upp. Medan en vanlig kost av inget annat än choklad och fet livsmedel verkligen inte är hälsosamt och inte att innehålla alla näringsämnen du behöver för att bibehålla frisk hud, kommer en enda måltid inte att förstöra din hud.